Több ifjúsági játékos is pályára lépett

Gólzáporos siker a nyitányon

Meggyőző volt a csíkiak játéka a második félidőben. Újoncokat is avattak —   fotó: László F. Csaba

Lejátszotta az év első mérkőzését tegnap délután az FK Csíkszereda, a piros-feketék a ªomuz Fălticeni csapatát fogadták a megyeszékhelyen. Valentin Suciu több ifjúsági játékost is pályára küldött, Bujdosó Szilárd pedig első felnőtt mérkőzésén gólt is szerzett.


Húszpercnyi késéssel kezdődött el tegnap az FK Csíkszereda idei első mérkőzése, a piros-feketék ellenfelét szállító jármű ugyanis út közben meghibásodott. A 3. ligás Șomuz Fălticeni az első félidőben egyenlő ellenfele volt a 2. ligás csíkiaknak, igaz, Valentin Suciu több ifjúsági játékost is pályára küldött, majd a szünetben teljes sorcserét hajtott végre, a kapusok – Rybánszky, Gyenge és Albert – pedig félórányi játéklehetőséget kaptak.
Az első percekben a vendégek voltak bátrabbak, az 5. és a 15. percben Rybánszkynak kellett bravúrosan védenie, de az első negyvenöt percben nem játszottak a vendégek egyáltalán rosszul, annak ellenére, hogy a 28. percben Bór beadásából Pintér vezetést szerzett a hazaiaknak.
A szünet után a legjobb játékosait küldte pályára Valentin Suciu, a télen távozott Eder helyettesítésével az U19-es csapatban játszó Bujdosó Szilárdot bízta meg, aki remekül teljesített. A 47. percben Jebari lövését követően a keresztlécről pattant a pályán kívülre a labda, az erőteljes csíki támadásokat a sok helyzetet követően a 64. percig bírtaa a Șomuz, ekkor Bauza egyéni akció végén duplázta meg az FK előnyét, két perccel később pedig Mészáros is bevette a vendégek kapuját. A Șomuz a 67. percben tudott először veszélyesen támadni, a csíki védők mentettek ugyan, de a szögletből szépítettek a vendégek. Egy perccel később egy csíki védelmi hibából Tchassen szerzett labdát, majd a 25 méterről leadott lövését Albert nem tudta védeni, így egy gólra zárkózott fel a Șomuz. Innentől kiegyenlítettebbé vált a játék, ám az utolsó tíz percre elfáradtak a vendégek, a 82. percben Jebari is gólt ért el, a 88. percben Bauza duplázott, az utolsó percben pedig Bujdosó Szilárd élete első felnőtt meccsén gólt szerzett, így 5–2-re nyerte a találkozót az FK Csíkszereda.

Hirdetés