Feltöltődve várják a következő kiadást

Fúvóstábor Karcfalván

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a fúvóstábort Karcfalván. A szervezők szerint a tábornak jelentős szerepe van a közösségformálás és a szakmai oktatás mellett abban, hogy a részt vevő fúvóstagok, főként a fiatalok, egész éves munkájukban szakmailag és tehetségüket illetően még inkább kiteljesedhessenek, gyarapodjanak. Ebben volt segítségükre a szakma számos kiválósága.

Immár a nyolcadik volt a karcfalvi fúvóstáborok sorában az idei. A most zárult kiadás történéseiről Bálint Zoltán karnagy, főszervező számolt be a Hargita Népe kérdéseire válaszolva. Mint mondta, mindennap a délelőtt folyamán a fiatal zenészek szólampróbákon vettek részt: minden hangszeren játszó gyerek külön-külön kiscsoportos tevékenységen szakemberek jelenlétében gyakorolta a kiadott zenekari darabokat, ki-ki a hangszercsoportjának megfelelően, a helyi kultúrotthon termeiben.
– Ezt követően minden táborozó közös ebéden vett részt, majd kis pihenés következett, hogy délután újult erővel folytassa a közös zenélést – ismertette a programot Bálint Zoltán. – Délután már a zenekari próbáké volt a főszerep, ez alkalommal a délelőtt tanultakat összehangolták, összejátszották.
A Bethlen Gábor Alap támogatásával megszervezett tábor végén, mintegy megkoronázásaként az egész heti muzsikálásnak, a szülők és a zene iránt érdeklődők részt vehettek a tábor folyamán tanultakból összeállított nagyszínpadi zárókoncerten.
– A tábor sikerességét mi sem tükrözi számunkra jobban, minthogy elégedetten és tapasztalatokkal gazdagon térhettek haza a táborozó fiatalok, az itt szerzett tudás segítségükre szolgál majd a zenélésben – összegezte a tábor történéseit Bálint Zoltán karnagy. 
Mint mondta, mindezekből töltekezve a következő években még nagyobb lendülettel szervezik majd zenei táboraikat.

Hirdetés

Hirdetés