Hirdetés


Folytatódik a nevezés: Góga Attila lehet a legjobb hátvéd

Góga is a nevezettek között van

A legjobb három csatár után az Erste Liga megnevezte a legjobb három hátvédjelöltet is. Köztük van a Gyergyói HK csapatkapitánya, Góga Attila is.

Góga Attila, Jere Pulli és Vokla Roland közül kerül ki a szezon legjobb hátvédje a jégkorong Erste Ligában. A díjra a liga vezetőedzői jelöltek, és a győztest is ők választják ki. A díjazott személye május végén derül ki.
Góga Attila, a Gyergyói HK csapatkapitánya és oszlopos tagja volt ebben a szezonban. A 38 éves játékos megbízható védőmunkája mellett az alapszakaszban holtversenyben csapata legjobb gól- és második legjobb pontszerzője volt, 11 találat és 15 assziszt fűződik a nevéhez. A középszakaszban még egyszer talált be, majd a Brassó elleni győztes negyeddöntőben is volt gólpassza. A csapattal megosztott bronzérmet szerzett.
A finn Jere Pulli tavaly nyáron igazolt az FTC-Telekomhoz, és gyorsan beilleszkedett. Az alap­szakaszt 9+16-tal zárta, majd a középszakaszban három-három gólt és asszisztot jegyzett. A Titánok elleni negyeddöntőben még hat ponttal segítette az együttest. A DAB ellen decemberben háromszor is eredményes volt, és ezenkívül is akadt több hárompontos meccse az idény során. A 28 éves bekk a büntetőpadon sem töltött sok időt. Megosztott aranyérmes lett a Fradi színeiben.
Vokla Roland a szezon előtt szerződött a DEAC csapatába a MAC-tól. Sallangmentes védőmunkája mellett az alapszakaszban 27 meccsen 5+7, majd a középszakaszban 1+3 volt a mérlege. A szezon közepén sérülés miatt több hetet kihagyott, de utána gyorsan visszanyerte a régi formáját. A 24 éves védő jó játéka válogatott behívót is ért, tagja volt a Gdanskban tornagyőztes magyar együttesnek.
Egy nappal korábban a liga honlapján a legjobb három csatár nevére derült fény, méghozzá Joshua Shalla (Csíkszeredai Sportklub), Nagy Gergő (Ferencváros-Telekom) és Szűcs István (Hokiklub Budapest) személyében.

HN-összeállítás
 

Hirdetés