Hirdetés


Fedezik a lakbért

Fiatal orvosok lakhatását segítik

Fontos a fiatal szakemberek megbecsülése —   Fotó: CSÍKSZEREDAI MEGYEI SÜRGOSSÉGI KÓRHÁZ

Együttműködési egyezményt írt alá tegnap a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Hargita Megyéért Egyesület. A civil szervezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott sikeres pályázata révén a kórház hat fiatal szakemberének lakhatását fogja támogatni.

Pályázati úton 5 millió forintos támogatást nyert a Hargita Megyéért Egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, az összegből pedig szeptembertől 2021 júniusáig fogják fizetni a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház hat fiatal szakemberének a lakbérét. A hat fiatal szakember egy, a kórházhoz közeli ingatlanban lakik.
Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere az aláírás alkalmával kihangsúlyozta, Hargita Megye Tanácsának a kórház orvosai számára működtetett lakhatási programját egészíti ki ez a támogatás.
– Minden pályakezdő számára nehéz az első időszak, főként, ha más városból jönnek ide. Ez a segítség hozzájárul ahhoz, hogy a csíkszeredai kórházban minél több fiatal szakorvos vállaljon munkát – mondta el a menedzser.
Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: továbbra is segítik a fiatal szakembereket és mindent megtesznek azért, hogy az Országos Lakásügynökség (ANL) segítségével felépüljön a Nagy Laji dombján az egészségügyi szakemberek számára tervezett száz lakás. Addig is, amíg ez megvalósul, saját erőből építenek még orvoslakásokat és emellett a bérlés is megoldást jelent. A megyei tanács elnöke beszédében köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért.
A pályázat részleteiről Miklóssy Enikő, a Hargita Megyéért Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta: a mintegy 70 000 lej értékű támogatásból a fiatal szakemberek lakbérét fizetik ki, a lakás fenntartási költségei a bérlőkre hárulnak. A támogatást már tavaly elkezdték, azonos összegű pályázat révén 2019 októberétől idén augusztusig is biztosították ezt a segítséget.
A lakhatási támogatásban részesülő fiatal szakemberek nevében dr. Szécsi Csilla infektológus szakorvos mondott köszönetet a segítségért, majd aláírták a kórház és az egyesület közötti együttműködési szerződést.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés