Hirdetés


Átalakított program

Fertőzés a Csíkszeredai Sportklubnál

A várva várt Ferencváros elleni rangadó is elmarad

Hétvégén első alkalommal játszhatott volna hazai környezetben a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, ám a bemutatkozóra még várni kell. A kék-fehéreknél a keret közel kétharmada megfertőződött az új koronavírussal. A magyarországi csapatok ugyanakkor jönnek, csak épp a Sportklubbal nem fognak játszani.

Hiába várta türelmetlenül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hogy hazai környezetben is bemutatkozhasson az Erste Ligában, erre nem kerül sor a hétvégén. A csíki csapat pénteken, vasárnap és hétfőn kellett volna fogadja a Titánokat, a Dunaújvárosi Acélbikákat, illetve a Ferencváros-Telekomot, ám ezeket az összecsapásokat nem rendezik meg, miután a Sportklub keretének több mint fele megfertőződött az új koronavírussal.
A kék-fehéreknél korábban is volt már fertőzés, pontosabban három játékos esett át a víruson, akik viszont már felépültek és a csapattal készültek a hétvégi meccsekre. A legutóbbi kötelező teszt során újabb lesújtó hírek érkeztek, amelyet a közösségi oldalon tudattak a szurkolókkal. 
„Csapatunkat is utolérte a COVID-19! A teljes edzői stáb és újabb 13 játékos csatlakozott a fertőzöttek listájához, így sajnos halasztást kellett kérnünk a hétvégére tervezett Székesfehérvári Titánok elleni mérkőzésekre, nincs elég hadra fogható játékosunk. A tesztelést 8 nap múlva megismételjük, reméljük, az eredmények negatívak lesznek. A játékosok és a stáb állapota jó, eddig nincs különösebb probléma. Nagyon vártuk már a hazai mérkőzéseket, de ez a szezon ilyen lesz. A fertőzötteknek mielőbbi kilábalást, szurkolóinknak és minden hokiszeretőnek egészséget kívánunk! Most ez a legfontosabb” – áll a csíki csapat közleményében.
A Sportklub értelemszerűen azon nyomban értesítette az Erste Ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetséget, és ez azzal járt, hogy a három magyarországi alakulat erdélyi mérkőzéseit újraprogramálta.
A fentebb említett három csapat a tervek szerint Erdélybe utazik, ugyanis a Gyergyói HK-val, illetve a szintén tömeges fertőzésen átesett Brassói Coronával meg kell mérkőzzenek.

 

Az alábbiak szerint módosult a hétvégi program
Gyergyói Hoki Klub – FTC-Telekom 2020. november 20. (péntek) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 22.);
Brassói Corona – FTC-Telekom 2020. november 21. (szombat) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 20.);
Gyergyói Hoki Klub – Dunaújváros Acélbikák 2020. november 22. (vasárnap) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 20.);
Gyergyói Hoki Klub – Titánok 2020. november 23. (hétfő) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 24.);
Brassói Corona – Titánok 2020. november 24. (kedd) 18,30 (eredeti időpont: 2020. november 22.).
A Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák találkozót annak eredeti időpontjában, november 23-án 18.30-kor rendezik.

Hirdetés