Hirdetés


Jól érzi magát az FK Csíkszeredánál

Felvidékről Erdélybe

A szlovákiai SKF Szered csapatától érkezett fél évre kölcsönbe az FK Csíkszeredához Mészáros András. A 24 éves támadó augusztusban csatlakozott a piros-feketék keretéhez, azóta 3 góllal segítette az FK-t.

– Hogy érzi magát Csíkszeredában?

– Nagyon jól érzem magam. Jól fogadtak a csapatnál emberileg is, szakmailag is, jók a tapasztalataim. Most végre nyertünk is hosszabb idő után, így még jobb a hangulat a csapaton belül, és ezáltal az én közérzetem is jobb persze.

– Milyennek értékeli a csapat teljesítményét?

– Jól kezdtük a bajnokságot, aztán jöttek a vírushelyzettel kapcsolatos dolgok, és kényszerpihenőre került a csapat. Két hétig be voltunk zárva, nem is hagyhattuk el az akadémiát. Ezután ki is kaptunk két meccsen, nem ment jól a játék. Mentálisan lemerített bennünket ez az időszak. Most, hogy nyertünk, remélem, erőt fog adni a csapatnak.

– Hogyan látja a saját eddigi szerepvállalását? Mit tart a saját erősségének, esetleg miben fejlődne?

– Voltak jó meccsek. Aztán volt az a két mérkőzés, amikor kikaptunk, és nekem sem ment túl jól a játék, de a többi találkozón úgy érzem, tudtam segíteni a csapatnak. Azt gondolom, gyors játékos vagyok, jól tudok helyezkedni a tizenhatoson belül. Gyengeségemnek tartom a fejjátékomat.

– Mennyiben más romániai másodosztályú bajnokság, mint amit Szlovákiában az ottani első-, illetve másodosztályban tapasztalt?

– A legjobb csapatok, a Craiova, a Petrolul, a Temesvár a szlovák első osztályban körülbelül a kiesés ellen küzdő csapatok színvonalán vannak. A bajnokság hajtósabb, fizikálisabb. A csapatok inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt és kontrákra építenek. Fizikálisan mindenképpen nehezebb. A csapatok stabilan védekeznek, be vannak tömörülve, ezért kevesebb labdát kapok, többet kell harcolni a védők között, a középpályásokkal, kevesebb helyet hagynak.

– Mivel lenne elégedett? Hol a helye az FK-nak ebben a bajnokságban?

– Jó volna az első hat közé bekerülni, a kupában pedig minél tovább eljutni. Személy szerint szeretnék még pár gólt lőni és hozzájárulni a sikeres szerepléshez.

– Meddig szól a kölcsönadás?

– Egyelőre úgy van, hogy januárig írtunk alá, aztán vissza kellene mennem Szlovákiába. Azt gondolom, ahogy a két klub meg tud egyezni, azon fog múlni, és hogy ragaszkodnak-e majd hozzám az FK-nál.

– Mennyire volt lehetősége meg­ismerni a csapattársakat, a kör­nyéket?

– A csapattársak, az itteni emberek, azt mondhatom, az első pillanattól kezdve nagyon pozitívan álltak hozzám, befogadtak, segítettek a beilleszkedésben. A táj is nagyon tetszik, de sajnos a vírushelyzet miatt csak pár helyen voltam eddig. Van néhány hely, ahová szeretnék ellátogatni. A Békás-szorost nagyon szeretném megnézni, és Brassóba is szeretnék eljutni.

Mészáros András 2015-ben mutatkozott be a szlovák élvonalban a Dunaszerdahelyi AC színeiben, ahol 19 tétmeccsen szerepelt, majd két szezont húzott le a másodosztályú Komáromnál. Ott 37 meccsen 10 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Az előző idényt a Fortuna Liga újoncánál a garamszentkereszti FK Pohronie csapatánál kezdte, 15 meccsen lépett pályára, és két gól fűződik a nevéhez, júliusban került a szintén első ligás SKF Szered együtteséhez, ahol „a csapatban lévő konkurencia miatt a posztján nem kapna elég játéklehetőséget“ – nyilatkozta kölcsönadása kapcsán Roman Adamčík, a szeredi klub igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés