Az első eredményeket kedden közlik

Fellélegezhetnek a diákok

Fotó: László F. Csaba

Lezárult tegnap az érettségi. Az utolsó megmérettetés a középiskolai képzés profiljának megfelelő tantárgyból volt. A vizsgák első eredményeit június 30-án, kedden teszik közzé, az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én közlik. 

Hargita megyében 61-en fizikából, 932-en biológiából, 49-en kémiából, 1094-en földrajzból, 48-an logikából, 57-en pszichológiából, tízen filozófiából, 50-en szociológiából, 111-en informatikából és hárman gazdaságtanból érettségiztek a tegnap. A megmérettetésre 2056 diák jelentkezett, 66-an nem jelentek meg. Akárcsak az érettségi előző napjain, ezúttal is minden a legnagyobb rendben zajlott. A vizsgázók közül senkinek nem volt láza, és egyetlen tanulót sem kellett csalás miatt kizárni.
Glodeanu Cristinel főtanfelügyelő-helyettes, a megyei érettségi bizottság elnöke tegnap köszönetet mondott mindazoknak, akik az érettségi vizsgák lebonyolításában segédkeztek.
Az első eredményeket június 30-án, kedden 12 órakor a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro weboldalon közlik. Az óvásokat szintén kedden – személyesen vagy online – 16 és 19 óra, illetve július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani. Végleges eredmények július 5-én lesznek.

HN-információ
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek