Hirdetés


Az ifjúságiak letudták az országos bajnokságot

Ezüstérmes lett Popa Ion Jancsi

Todor Loránd és Popa Ion Jancsi. Segítő jobb edzőtől sportolónak

Az elmúlt hét végén Târgu Jiu adott otthont az ifjúsági ökölvívók országos bajnokságának, amelyen a Csíkszeredai Bene Regaz SE öt sportolóval vett részt. Az 50 kilogrammos súlycsoportban Popa Ion Jancsi ezüstérmes lett.

Egy összefogás eredményeként szerezhetett ezüstérmet Popa Ion ifjúsági ököl­vívó az elmúlt hétvégén Târgu Jiu-ban rendezett U16-os országos bajnokságon. Popa Ionică – Jancsi, ahogyan sporttársai ismerik – a Gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolója ugyan, de mivel a klub még nem csatlakozott a hazai szakszövetséghez, ezért a csíkszeredai Bene Regaz SE nyújtott számára segítő jobbot, leigazolta és elvitte az országos megmérettetésre. Az eredmény: egy második hely.
Popa az 50 kilogrammos súly­csoport döntőjében Covaci An­gelo Cristiannal, egy olyan nagyváradi sportolóval küzdött, aki válogatott kerettag, és ennek ellenére közel járt a sikerhez, ám végül meg kellett elégedjen a második helyezéssel. „Nagyon jól bokszolt Jancsi a döntőben, mindhárom menetben egyenrangú ellenfele volt versenytársának. Jancsi közel volt ahhoz is, hogy kiütéssel, idő előtt győzzön, de ez végül nem jött össze, a versenybírók pedig pontozással az ellenfelet hirdették ki győztesnek” – írta közösségi oldalán Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub edzője. A gyergyószentmiklósi edző ugyanakkor köszönetet mondott Todor Lorándnak, a csíkszeredai Bene Regaz SE edzőjének, amiért lehetőséget adott arra, hogy az egyesület színeiben versenybe szállhassanak a Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői is.
– Mi két sportolóval terveztük a bajnoki indulást, végül öttel utaztunk el a megmérettetésre. Segítő jobbot nyújtottunk a Godako Ökölvívó Sportklubnak, leigazoltuk három sportolójukat, így ők is részt tudtak venni a megmérettetésen. Örülök, hogy Popa Jancsi végül dobogóra állhatott, egy kis szerencsével talán a bajnoki cím is meglehetett volna számára – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd, a Bene Regaz SE edzője. Hozzátette, a november eleji női országos bajnokságra készülnek, ahol ugyancsak a csíki klub színeiben vesznek részt gyergyószentmiklósi sportolók is. – Segítünk egymáson, ahogyan lehet, így a saját nevelésű sportolók mellett a Godako ökölvívói is a Bene Regaz SE színeiben szállhatnak ringbe, legalábbis addig, míg a gyergyószentmiklósi klubnak sikerül csatlakoznia a hazai szakszövetséghez – mondta Todor Loránd.
Popa mellett Tóth Szilárd Szabolcs és Csíki Róbert vett részt az országos bajnokságban a Godako Ökölvívó Sportklub neveltjeként a Bene Regaz színeiben, míg a csíki sportegyesület Rostás Traiant és Kovács Milánt indította el a viadalon, az érmes mellett a többiek a selejtezőkben szenvedtek pontozásos vereséget. 
– Mind a négy sportoló szoros meccsen kapott ki, a bírók ítéletei alapján ellenfeleik 3–2-re nyertek. Ez azt is jelenti, hogy voltak bírók, akik a mi sportolóinkat látták jobbnak, de itt is a többség döntött, sajnos nem a javunkra – mondta lapunknak Todor Loránd. A csíki edző hozzátette, a fiúknak az országos bajnokság volt az idei első megmérettetés. – A karanténos időszak alatt egyéni edzésterv alapján készültek a sportolóink, majd a nyár folyamán a szabadban edzettünk több hetet. Az ökölvívóterembe gyakorlatilag egy hónapja tudtunk bevonulni, tehát nem volt könnyű a felkészülési időszak, ehhez képest elégedett vagyok a fiúk teljesítményével – nyilatkozta Todor Loránd.

Hirdetés