Ma magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok

Érettségi a járvány idején

Rendhagyó megmérettetés. Maradt erejük mosolyogni

2272 diák jelent meg tegnap Hargita megyében a román nyelv és irodalom érettségi vizsgán. A beiratkozottak közül 59 tanuló nem vett részt a megmérettetésen. A szigorú közegészségügyi előírások szerint zajló vizsgán a megjelentek közül senkinek nem volt 37,3 Celsius-foknál magasabb láza, és senkit sem kellett csalás miatt vagy bármilyen más okból kizárni.

Az érettségi tételt és a javítókulcsot tegnap délután 3 órakor a subiecte.edu.ro honlapon közzétették. Így – amíg kijavítják a dolgozatokat, addig – a diákok megsaccolhatják jegyeiket. Az első eredményeket június 30-án, azaz egy hét múlva 12 órakor a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro weboldalon közlik. Az óvásokat szintén jövő kedden – személyesen vagy online – 16 és 19 óra, illetve július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani. Végleges eredmények július 5-én lesznek. 

Ez lesz a menetrend
Ma magyar nyelv és irodalomból írnak a végzős diákok, holnap az osztályuk profiljának megfelelően matematikából vagy történelemből vizsgáznak. Az utolsó megmérettetés a középiskolai képzés profiljának megfelelő választott tantárgyból lesz. Ezt a vizsgát csütörtökön tartják.  

Sok diák nem jelent meg 
Országos szinten 134 831 végzős diák vett részt tegnap a román nyelv és irodalom érettségi vizsgán. A megmérettetésre feliratkozott tanulók közül 3643-an nem jelentek meg.
Országos viszonylatban egy tanulót nem engedtek be a terembe, mert testhőmérséklete meghaladta a 37,3 Celsius-fokot, ő a július 6-án kezdődő soron kívüli érettségin bizonyíthatja tudását. Ugyanakkor 46 végzős lakhelyi elkülönítésben volt, öten pedig hatósági karanténban vagy kórházban, ezért nem vizsgázhattak.
Országos szinten összesen 85 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt, ők nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión.

HN-információ
 

Hirdetés

Legfrissebb hírek

Szerkesztők

Kategóriák

Cimkék