Hirdetés


Nem fújta meg a hazai pályát a játékvezető

Elvitte a pontokat a Petrolul

Nem játszott túl jól, mégis elvitte a pontokat a Petrolul —   Fotó: Pál Zoltán

Vereséget szenvedett hazai környezetben az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga negyedik fordulójában, akárcsak március 8-án, a Petrolul Ploiești egygólos győzelemmel távozott a hargitai megyeszékhelyől. A csíkiak nem játszottak rosszul a középpályán, a védelem csak egyszer ingott meg, ám a támadások rendre meddők voltak. A játék képe alapján a Petrolul csak némi játékvezetői segédlettel tudott nyerni.

Az elmúlt idényt a Petrolul Ploiești ellen zárta az FK Csíkszereda, a 2. Liga 24. fordulójában a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt pontvadászat utolsó meccsét 2–1-re nyerte a Prahova megyei csapat. Tegnap este immár a 2. Liga 2020/2021-es idényének negyedik fordulójában szintén a Petrolul örülhetett a 2–1-es eredménnyel véget érő meccs után. Pedig a játék képe alapján legalább egy pontot megérdemelt volna az FK Csíkszereda.
Valentin Suciu a tegnap esti meccset a Rybánszky – Takács, Intzidis, Apro, Palmeș, Bara, Eder, Botorok, Bauza, Marrone, Mészáros felállítással kezdte, a csíkiak az első pillanatoktól le is rohanták ellenfelüket, mi több, egy ziccerrel zárták a támadást. A Petrolul az első támadását azonban gólra váltotta, igaz, ehhez kellett a játékvezető segédlete is. A hazai védelem ugyan összezárt, ám csak szabálytalansággal sikerült megállítani az ellenfél támadását, amely annak ellenére, hogy a tizenhatoson kívül történt, a játékvezető büntetőlövést ítélt, amelyet Vajushi magabiztosan értékesített. A gól ugyan megtörte pár percig az FK játékát, ám a Suciu-tanítványok átvették az irányítást, a középpályát uralták, ám a támadások elakadtak a vendégek tizenhatosánál. A 18. percben két ziccert is kihagytak a Petrolul focisai, öt perccel később Mészáros lövését követően centikkel kerülte el a labda a vendégek kapuját, a 33. percben aztán jött a hidegzuhany: Vajushi egy ellentámadás végén duplázott. Két perccel később a tizenhatos sarkáról végezhetett el az FK egy szabadrúgást, ám a lövést „elbohóckodták” a hazai játékosok.
A szünetben Botorok és Mészáros az öltözőben maradt, helyettük Kálmán és Rotar lépett pályára, a játék képe viszont sokat nem változott: az FK támadott, a Petrolul pedig remekül őrizte kétgólos előnyét. A 60. percben szöglethez jutott az FK, a beadást követően jól pattant a labda Bauzához, aki könnyedén szerezte meg a csíkiak gólját. Öt perccel később János váltotta Palmeșt, de nem sokáig volt a pályán, hiszen tíz perccel később egy, az ellenfél kapusa ellen elkövetett szabálytalanságért a játékvezető kiállította a csíki focist, aki így csatlakozott a mindössze egy perccel korábban piroslapot kapott Petrolulos Balinthoz. A hajrában ugyan mindent megtett az egyenlítésért az FK, a vendégek azonban remekül húzták az időt, és ráadásul jól is védekeztek, így a Petrolul – akárcsak nőnapkor – 2–1-es győzelemmel és három ponttal távozott Csíkszeredából.
A találkozót követően az FK Csíkszereda vezetőedzője azt mondta, nemcsak a Petrolul, hanem a játékvezető is ellenfél volt tegnap. – Egy harc volt a mérkőzés, amely során nemcsak a Petrolul ellen kellett küzdjünk, hanem sajnos a játékvezetők ellen is. Nem szoktam a játékvezetést kommentálni, de ami sok, az sok. A második percben egy olyan büntetőt fújtak be, ahol a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, a második félidőben pedig javunkra nem ítélt meg két olyan büntetőt, amelyek előtt az ellenfél játékosai kézzel érintették a labdát a büntetőterületen belül. János kiállítása sem volt jogos, játékosunk nem érte el az ellenfél kapusát, mondom ezt azok után, hogy láttam a felvételeket. Összességében kissé szomorú vagyok, nem alakítottunk ki elég helyzetet, középen sem úgy vezették fel a labdát a játékosaim, ahogy kértem, illetve oldalról sem úgy jöttek a beadások, ahogyan azt elvártam volna – nyilatkozta Valentin Suciu.

Hirdetés