Hirdetés


Hosszú út után nagyarányú győzelem

Első sikerüket aratták a 2. Ligában

Idegenben szerezte meg első 2. ligás győzelmét a csíki női csapat —   Fotó: Pál Zoltán / Archív

Három Hargita megyei csapat lépett pályára tegnap a labdarúgó-bajnokságok keretében, ebből csak a csíkszeredai lányoknak sikerült a győzelem. Az Albu László által edzett gárdának először sikerült győznie a női másodosztályban. A két székelyudvarhelyi csapat viszont vereséget szenvedett tegnap, a Vasas Femina II. idegenben, míg az SZFC hazai pályán kapott ki.

Hétközi fordulót rendeztek a női labdarúgó 2. Ligában, mindkét Hargita megyei csapat idegen környezetben lépett pályára. Az I. csoportban szereplő Szé­kely­ud­var­he­lyi Vasas Femnia II. Fălticeni-ben vereséget szenvedett, így a gárda az ötcsapatos csoport utolsó előtti helyén áll pont és lőtt gól nélkül. Vasárnap az udvarhelyi lányok az ISK Târgovişte ellen javíthatnak mérlegükön hazai környezetben.
Megszerezte első győzelmét a női 2. Ligában az FK Csíkszereda csapata, amely tegnap Drobeta Turnu Severinben Györgyicze Réka három, valamint Boér Bíborka, Antal Anita és Bizsi Mária találataival 6–0-ra nyert a helyi Atletic ellen. A csíki lányok az első fordulóban hazai környezetben 2–2-es döntetlennel zárt a Marosvásárhelyi Ladies ellen, vasárnap Albu László tanítványai a Kolozsvári Olimpic Star csapatát fogadják 14 órától.
A Székelyudvarhelyi FC rangadót játszott tegnap délután, Flo­rin Stîngă csapata pótolta a 3. Liga 9. fordulójából elnapolt Astra II. elleni meccsét, amely egyébként az 5. csoport utolsó találkozója is volt a téli szünet előtt. Noha helyzettel kezdte a meccset az SZFC, a 8. percben egy műesést benézett a játékvezető, és büntetőt ítélt a vendégek javára, amiből megszületett a meccs első találata. A 34. percben egy távoli lövésből duplázta meg az Astra II. az előnyét, az SZFC az 52. percben szépített, de a sok helyzet ellenére az egyenlítés nem sikerült.

Eredmények
2. Liga, 11. forduló: Gloria Buzău – Lénárdfalvi Comuna 2–0.
3. Liga, 5. csoport, 9. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Astra II. Giurgiu 1–2.
Női 2. Liga. 1. csoport, 2. forduló: Nicu Gane Fălticeni – Szé­kely­ud­varhelyi Vasas Femina II. 2–0, ISK Târgovişte – Navobi Iași 10–1; 2. csoport: Atletic Drobeta Turnu Severin – FK Csíkszereda 0–6.

Hirdetés