Indul az Erste Liga TV

Első mérkőzésre készülve

Egységesítik a közvetítéseket —   Illusztráció: ersteliga.hu

Elutazott Magyarországra a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely elkezdi az Erste Liga 2020/2021-es idényét. Méghozzá a Ferencváros otthonában. Indul az Erste Liga TV is.

Igazi rangadóval nyitja a 2020/2021-es jégkorong Erste Liga-idényt a Csíkszeredai Sportklub, hiszen ma este 19.30-tól a Ferencváros-Telekom vendége lesz. A tavalyi idény két társbajnoka először méri össze erejét.
A kék-fehérek hétfőn este indultak Magyarországra, miután a csapatot tesztelték koronavírusra, amelyek eredményei negatívak lettek. Magyarországon 14 nap alatt hét meccset tudnak majd le. Ráadásul a kék-fehérek úgy vágnak neki ennek a „kalandnak”, hogy nem sikerült felkészülési meccseket letudni, mivel a romániai jogszabályok nem tették lehetővé ezt.
Ezzel szemben a Ferencváros előnyben van, hiszen már két meccset sikerült letudniuk. Előbb Debrecenben szenvedtek hosszabbításos vereséget, miután 3–0-ra is vezettek már, majd hosszabbítás után sikerült két vállra fektetniük a MAC HKB Budapest csapatát. Előnyben van tehát a zöld-fehér alakulat.
A Brassói Corona már tegnap elkezdte az idényt a Debrecen otthonában, amely találkozó lapzárta után ért véget. A Gyergyói HK pénteken kezd szintén Debrecenben. Ugyancsak pénteken a Sportklub és a Corona is jégre lép. Előbbiek a MAC HKB Budapest, míg utóbbiak a Vasas otthonában.

Indul az Erste Liga TV
Kísérleti jelleggel elindul a jégkorong Erste Liga TV. Az új honlapon lehet majd élőben nézni azokat a mérkőzéseket, amelyeket az M4 Sport vagy az M4 Sport+ nem közvetít.
A tesztüzem alatt a szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe, így meg lehetett már tekinteni a tegnap esti DEAC és Brassói Corona összecsapást. Később a platform használata fizetős lesz, ennek díjáról tájékoztatják a szurkolókat.
– Aki a helyszíni szurkolás élményét választja, az is megteheti, hiszen a járványügyi szabályok betartása mellett az Erste Liga mérkőzései továbbra is látogathatók – csak Magyarországon – szerk. megj. Az online jegyértékesítés minden mérkőzés hazai és vendégdrukkerei számára egyaránt biztosított, a soron következő mérkőzések kapcsán érdemes az Erste Liga Facebook-oldalát követni, ahol a jegyértékesítés közvetlenül is elérhető. Ráadásul a csarnokokban több újdonság is várja a nézőket a Magyar Jégkorong Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából: egyedi ülőpárnát és repoharat kaphatnak, de támogatást kapnak a klubok a nézők jobb kiszolgálásához és az online kommunikáció fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzésében is. Egyúttal tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy dolgozunk az Erste Liga applikációja javításán és fejlesztésén – áll a liga honlapján. 

Hirdetés

Hirdetés