Hirdetés


Minősítést kaptak

Előlépett a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia

Mintegy 20 ponttal többet kapott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia, mint egy évvel ezelőtt, és máris előrelépett az ország ötödik legjobb akadémiájává. Csak a Viitorul, a FCSB, a Dinamo és a Chiajna előzi meg.

Hét kritérium alapján rangsorolta az országos utánpótlás-bajnokságokban részt vevő klubokat a Román Labdarúgó Szövetség.
Európában évek óta használatos ez a pontozásos rendszer, de a román szövetség tavaly végeztette el először ezt a felmérést. Az első a stratégia és a filozófia volt, ahol elsődleges a finanszírozás biztosítása. A második a csapatok és játékosok fejezet, harmadik a szakmai stáb, negyedik a kisegítő személyzet, az ötödik pont az edzések és mérkőzések száma, hatodik az infrastruktúra, hetedik pedig az eredmények.
Az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát tavaly először a 13. helyre rangsorolták, de utólag javították a listát, és 62,3 ponttal a 6–7. helyre került az akadémia. Idén jóval több pontot ért el, és 83,90 ponttal az előkelő 5. helyre rangsorolták a klubot. Az élen továbbra is a Gheorghe Hagi által működtetett FC Viitorul áll 93,42 ponttal, második a FCSB 88,18 ponttal, harmadik a Dinamo 84,86 ponttal, míg közvetlenül előttünk a Concordia Chiajna akadémiája található 84,81 ponttal.
– Örvendetes, hogy továbbra is az élbolyhoz tartozunk, ez azért is fontos, mert a gyermekek körében is népszerűek vagyunk, és így nagyobb a merítési lehetőség is. Eredményesség tekintetében is nagyon jó évünk volt, hisz Elit ligás csapataink rájátszást érő helyen végeztek, de a koronavírus-járvány közbeszólt. Célunk egyértelműen az, hogy folyamatosan javuljunk és minél több tehetséges fiatalt neveljünk – fogalmazott Dusinszki Zoltán szakmai igazgató.

Hirdetés