Nem tér vissza Kanadából

Elbúcsúzott a szakmai igazgató

Új szakmai igazgató után kell nézzenek az akadémiánál —   Fotó: szja.ro

 

 

Négy év után elköszönt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója, aki inkább otthon marad Kanadában. A kialakult járvány tett keresztbe a további együttműködésnek.


Négy évig tartó közös munkát követően visszatér Kanadába a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója, Del Pedrick, aki az intézmény 2016-os alapítása óta dolgozott a képzési stratégia megalkotásán. A kialakult járványhelyzet és az ezzel járó utazási korlátozások megnehezítették volna a közös munkát a tengerentúli szakemberrel.
– Amikor 2016-ban elkezdődött a képzés a Székelyföldi Jégkorong Akadémián, szükség volt egy olyan szakmai vezetőre, aki egy igazán fejlett hokikultúrában szerzett tapasztalatokat, ezeket pedig gyakorlatba tudja ültetni egy kiterjedt utánpótlás-rendszer kialakításában. Del Pedrick személyében sikerült megtalálni a megfelelő jelöltet. Mielőtt Karcfalvára érkezett volna, 10 éven keresztül a Notre Dame Egyetem Athol Murray kollégiumában oktatott és edzősködött. A szakmai igazgatót hamarosan a felesége, Carolyn is követte, aki később a sportolók fizikai felkészüléséért felelt. A házaspár Jenőfalván talált új otthonra, közvetlenségüknek és nyitottságuknak köszönhetően nagyon hamar megtalálták a helyüket a székelyföldi hokis közösségben, csakúgy, mint a felcsíki emberek között. Az elmúlt években Del Pedrick irányításával sikerült lefektetni jó néhány olyan szakmai alapelvet, amelyekre hosszabb távon is épülni fog az akadémiai képzés. Az ő példája változást hozott a székelyföldi jégkorongmozgalom tagjainak a gondolkodásmódjában is. Felszabadult, örömteli, de koncentrált munkát és folyamatos fejlődést várt el mindenkitől. Amellett, hogy technikai igazgatóként tevékenykedett, időről időre vállalt egy-egy korosztályt, amelyre nagyobb figyelmet fordított. Irányította például az SZJA U14-es együttesét, de a legutóbbi szezonban az egyetemista csapatnak, a Sapientia U23-nak volt a vezetőedzője Antal Istvánnal együtt. Köszönjük Del és Carolyn Pedricknek a székely jégkorongért, az SZJA fejlődéséért végzett munkájukat! Sok sikert és örömet kívánunk a következő állomáshelyükön! – áll a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közleményében.

Hirdetés

Hirdetés