További játékosok fertőződtek meg

Egyre nagyobb bajban a CFR

Tornyosuló problémák Kolozsváron —   Fotó: gsp.ro

 

 

Adrian Pãun után további két labdarúgó, illetve három stábtag fertőződött meg az új koronavírussal a Kolozsvári CFR-nél. Ráadásul a CSU Craiova újabb bajnoki meccsét behúzta és már 4 pont az előnye.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának több játékosa megfertőződött koronavírussal, ezért kétségessé vált, hogy be tudja-e fejezni a román bajnokságot az egyre több elhalasztott mérkőzés miatt. Szombaton Adrian Păun középpályás szervezetében mutatták ki a koronavírust, ezért elhalasztották a kolozsvári csapat FCSB elleni rangadóját. A CFR a rájátszás felsőházában a második helyen áll az Universitatea Craiova mögött két fordulóval a bajnokság vége előtt.
Tegnap a román sajtó arról adott hírt, hogy a kolozsvári klubnál másik négy ember, Costin Curelea másodedző, Cristian Moldovan kapusedző, Cristian Dragota erőnléti edző, valamint Grzegorz Sandomierski kapus is megfertőződött. Damjan Djokovic középpályás pedig szintén érintett lehet, ám tesztje egyelőre nem igazolta egyértelműen, hogy elkapta a vírust.
Romániában nem a CFR az egyetlen csapat, amely egészségi gondokkal küszködik a járvány miatt, ugyanis a Bukaresti Dinamo tíz játékosa szintén koronavírusos lett. A bukaresti csapat a rájátszás alsóházában szerepel, már három mérkőzését elhalasztották, így még hetet kellene lejátszania a bajnokság végéig, mivel az alsóházban több csapat szerepel, mint a felsőházban.
Az éllovas Craiova a bajnokság befagyasztását kérte, amit ellenez a CFR, utóbbi szerint csak a pályán szabad eldőlnie a bajnokságnak. A két együttes az utolsó fordulóban egymás ellen játszik, jelenleg a Craiova négy ponttal vezeti a tabellát, de a CFR egy meccsel kevesebbet játszott.
A román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) illetékesei közölték, hogy augusztus 3-áig kell befejezni minden bajnokságot, de remélik, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Románia esetében kivételt tesz és meghosszabbítja ezt a határidőt a kialakult helyzetre való tekintettel.

Menetel a Craiova
Vasárnap este letudták a FC Botoșani – CSU Craiova mérkőzést, amelynek tétje az volt, hogy az oltyánok növelik-e előnyüket vagy a Botoșani előnybe hozza ismét a Kolozsvári CFR-t. A találkozó igazi nyílt sisakos harcot hozott: mindkét fél a támadófocira helyezte a hangsúlyt, ám ennek ellenére nem született gól az első félidőben. A második félidőre sem változott semmi, talán valamivel aktívabb volt a hazai csapat, de gólt a vendégek szereztek. A 72. percben Mihăilăt sikerült buktatni a tizenhatoson belül, majd a büntetőt Cicăldău értékesítette. A Botoșani nem tudott újítani, majd a hosszabbításban a Craiova egy újabb büntetővel végérvényesen bezsebelte a három pontot.
A bajnokságból még két forduló van hátra, a Craiova előnye 4 pont a CFR-rel szemben és egyre közelebb vannak, hogy bajnoki címet szerezzenek.

Hirdetés

Hirdetés