Egy csoportban az észak-amerikaiak: Elkészítették a csoportbeosztást

A finnek hazájukhoz közelebb védhetik meg címüket

Jövő év május közepére várható, hogy megrendezik az A csoportos felnőtt férfi jégkorong-világbajnokságot. A nemzetközi szövetség a jelenlegi tervek szerint készítette el a csoportbeosztásokat.

Elkészítették a jövő év májusának közepén tartandó fehérorosz–lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság csoportjainak sorsolását. A két észak-amerikai rivális, Kanada és az Egyesült Államok azonos csoportba került a jövő évi, rigai és minszki jégkorong-világbajnokság tegnapi sorsolásán, és melléjük még a címvédő Finnország is az B csoport tagja lett, így már a csoportkörben megismétlődik a tavalyi vb döntője, amelyet a finnek 3–1-re nyertek meg Kanada ellen.
Ebbe a csoportba került még Németország, Norvégia, Olaszország, az újonc Kazahsztán és a házigazda Lettország, amely nyolcas a lett fővárosban játssza majd mérkőzéseit. Riga ezenkívül még két negyeddöntős mérkőzésnek is otthont ad.
A másik csoportnak Minszk lesz a helyszíne, ebben a társházigazda fehéroroszok mellett Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Szlovákia, Dánia és Nagy-Britannia csapata küzd majd egymással. A Minszk Aréna a csoportmeccsek mellett két negyeddöntőnek, a két elődöntőnek és a helyosztóknak is otthona lesz.
A torna pontos időpontja egyelőre bizonytalan, a tervek szerint 2021. május 7. és 23. között kerül rá sor, de a koronavírus-járvány következményeként elképzelhető, hogy két héttel később rendezik, hogy a nemzeti bajnokságoknak több időt hagyjanak a szezon lebonyolítására. Az idei vb-t, amelyet Svájc rendezett volna, a pandémia miatt törölték.

HN-összeállítás
 

Hirdetés

Hirdetés