Hirdetés


Véget ért a motocrossidény

Dobogón Erőss Koppány

Látványos ugrás Erőss Koppánytól. A motocrossban gyakran előforduló mutatvány

Nehéz, de mégis jó idényt zártak a Hargita megyei sportolók a hazai motocross országos bajnokságon. Egyéniben ketten állhattak dobogóra, ám bajnoki címet csak csapatban nyert csíki motoros. Az elmúlt évekhez képest viszonylag kevés megyebeli pilóta indult a futamokon.


Az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb Hargita megyei sportoló indult el a hazai motocross országos bajnokságon. Erőss Koppány, Becze Csillag Vince és Becze Csillag Vilmos minden versenyen elindult, Balázs István csak a nyárádtői versenyen vett részt, ám a székelyudvarhelyi pilótának a Maros megyei viadalon szerzett győzelme elég volt a 300 cm3-sek 2T kategóriájában a bajnoki harmadik helyhez.
Erőss Koppány idén minden futamon rajthoz állt, a csíkszeredai motoros minden viadalon az első kettőben végzett. Az első három futamon a második helyen zárt, majd jött két győzelem, október közepén Sepsiszentgyörgyön egy első és egy második helyet szerzett, az elmúlt hétvégén pedig Ciolpani-ban mindkét futamot másodikként zárta.
– A koronavírus miatt egy balszerencsés bajnokságot zártunk, nagyon nehéz volt az elmúlt másfél hónap, hiszen szeptember 9. és október 25. között kilenc futamunk volt úgy, hogy a nyáron nagyon kevés lehetőség volt edzésre. Mindezek mellett sérülés, kiesés, motorprobléma nélkül zárhattam az idényt az új csapatommal – nyilatkozta lapunknak Erőss Koppány. Mint megírtuk, a csíki motoros idéntől a Top Cross TCS Otopeni-t erősítette, mi több, csapatát bajnoki címhez segítette. – Egy nagyon profi gárdához kerültem, ahol nagyon jók voltak a verseny- és az edzéskörülmények is. Ezúttal szeretnék megköszönni a csapatomnak és az egész családnak minden segítséget, a sok erőfeszítést és lemondást, amit azért tettek, hogy én eljussak a versenyekre, edzésekre – tette hozzá Erőss Koppány.
Becze Csillag Vince a legnépesebb, a 65 cm3-es kategóriában és a nagyifjúságiak 50 cm3-es kategóriájában versenyzett, előbbiben a 14., utóbbiban a nyolcadik helyen zárt. Öccse, Vilmos a kisifjúságiak 50 cm3-es kategóriájában versenyzett és a negyedik helyen zárta a bajnokságot kategóriájában. A Becze Csillag fivérek a Bukaresti Steaua gárdájának versenyezve a csapatbajnokságot a második helyen zárták.

Hirdetés