Választási kampány

Digitális önkormányzat

Az önkormányzati di­gi­ta­li­zá­ci­ó és fejlesztés fontosságáról beszélt Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje, aki tegnap Oláh Emesével, Kolozsvár alpolgármesterével közösen jelentkezett be sajtótájékoztatóra.

Oláh Emese kolozsvári alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót a digitális térben Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje. A rendhagyó bejelentkezés keretében elmondta: a jövő Csíkszeredájához kerestek, keresnek már meglévő jó példákat, amelyeket követni lehet.
– A virtuális eszközök használata  segíthet abban, hogy csökkentsük a bürokráciát, hogy egyszerűbb legyen az ügyintézés. Digitális megoldások segítségével akár közvetlenebb kapcsolatba is lehet kerülni a város lakóival. Ezért látogattunk Kolozsvárra, ahol már kiépülőben van a digitális rendszer – mondta Korodi Attila.
A polgármesterjelölt hangsúlyozta, ki kell használni a rendelkezésre álló műszaki lehetőségeket ahhoz, hogy egyszerűbb legyen a munka, főként azok számára, akik élnek az internet adta lehetőségekkel.
– Nem feledkezünk meg az idősebb korosztályról sem, hiszen a közvetlen kapcsolattartás elérhető kell legyen a továbbiakban is – hangsúlyozta a jelölt. – Így időt spórolhatunk meg és több figyelmet szentelhetünk azoknak, akiknek nincs lehetőségük digitálisan intézkedni. Mindez anyagi és technikai beruházást igényel – fűzte hozzá.
Oláh Emese kiemelte, hogy a karantén időszaka felhívta a figyelmet a fejlődés fontosságára, a digitális eszközök használatára. Mint mondta, ez fontos eleme annak, hogy egy várost okos városnak lehessen nevezni, és hogy fenntartható fejlődést tudjon biztosítani az önkormányzat.
Mint mondta, a kolozsvári hivatal tematizálta a feladatokat ebben az időszakban, és a legfontosabbnak a lakossággal való kapcsolattartás bizonyult. Nagyobb lépéseket is tettek az ügyben, de mint hangsúlyozta: a hozzáállásnak kellett változnia. Jelenleg is minden kérést online formában fogadnak, ennek köszönhetően pedig csökkent az elbírálási idő.
– Az eddig harmincnapos várakozási idő a felére csökkent, ami megkönnyíti mind az önkormányzati alkalmazottak, mind pedig a lakosok dolgát – zárta beszámolóját Oláh Emese.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés