Hirdetés


Koronavírus

Csökkent az új megbetegedések száma

Hargita megyében egy új megbetegedést, regisztráltak miközben ketten meggyógyultak – közölte hétfőn lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal. Eközben országszerte a tegnapihoz képest kisebb mértékben nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, 250 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta összesen 29.223-an kapták el a betegséget.

342-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében: vasárnap óta egy új megbetegedést regisztráltak – derül ki a kormányhivatal közleményéből. A regisztrált fertőzöttek közül 261 személy meggyógyult, tizenegy személy elhunyt, 70-en a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban tartózkodnak orvosi felügyelet alatt. Jelen állás szerint senki nem tartózkodik intézményes karanténban és otthoni elkülönítésben sem.

Országos szinten 29.223 személy fertőződött meg a járvány megjelenése óta: közülük 20.213 meggyógyult, 227 személyt intenzív osztályokon ápolnak, a halálos áldozatok száma 1768. A Stratégiai Kommunikációs Törzs(GCS) vasárnapi tájékoztatása óta tizennyolc új halálesetet jegyeztek: ezek közül egy esetben nem diagnosztizáltak más betegséget, a többi tizenhét elhunyt mindegyike valamilyen társbetegségben is szenvedett.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés