Közműépítés Gyergyószentmiklóson

Csatlakoztatják a lakókat

A Dózsa György utcában dolgoznak a szennyvízhálózat cseréjén —   Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az új szennyvízhálózatra csatlakoztatják az elkövetkező napokban a Dózsa György utca lakóit, a Fecske utcában pedig a vízvezetékeket cserélik ki. Hasonló munkálatokat végeznek a Halászok, a Rózsa és az Építők utcákban. Amint a közművesítés megtörtént, az útépítési munkálatok folytatását ígérik: a tervek szerint őszre már az első aszfaltréteg is elkészülhet az említett utcákban.

A háztartások már rácsatla­kozhanak a szennyvíz kifolyását biztosító új hálózatra a Dózsa György, a Halászok és a Rózsa utcában, majd a Békény utcában is hasonló munkálatok kezdődhetnek el.
Nagy Zoltán polgármester elmondta: a városvezetés több évtizedes adósságát törleszti a lakók felé ezzel a megvalósítással, hiszen a közel ötven éve lefektetett vezetékek gyakran meghibásodtak. A vízhálózatra való csatlakozás már megtörtént, az elkövetkező napokban a szennyvízhálózat ilyen jellegű munkálatai következnek; a lakók írásbeli értesítést kaptak erről.
A tervek szerint őszre az első aszfaltréteg elkészülhet az említett utcákban, a beruházás pedig folytatódik a járdaépítéssel, ehhez azonban össze kell hangolni több közmű munkáját, mert itt helyezik el a különböző vezetékeket. Az útjavítási munkálatokkal egy időben a lakók kérésére a Hargita Gaz Rt. kiépíti a gázhálózatot – tájékoztatott Nagy Zoltán.
Amint arról korábban is beszámoltunk, a teherforgalmi útszakasz felújítását (a Dózsa György, a Halászok és a Békény utca) tavaly ősszel kezdték el: ekkor lezárták a forgalom előtt a Dózsa György utcát, a teherforgalmat a környező települések irányába terelték el. A kivitelezési időt 19 hónapban állapították meg: a fejlesztési minisztérium által támogatott projekt értéke meghaladja az ötmillió lejt.

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés