Temesvárról érkezik

Csapatkapitányt igazolt az FK

Apró a Bánságból Székelyföldre igazolt —   Fotó: Seba Tãtaru

 

 

Újabb játékossal erősítette meg keretét az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata, amelynek sikerült leigazolni a Temesvári Ripensia 24 esztendős csapatkapitányát. A magyar felmenőkkel is rendelkező Apró Claudiu belső védő poszton játszik.

Évek óta meghatározó tagja a Temesvári Ripensia a román labdarúgó másodosztály küzdelmeinek, ahonnan az FK Csíkszereda játékost tudott igazolni. A Valentin Suciu által dirigált csíki csapat Apró Claudiu aláírását szerezte meg, aki belső védőként vethető be.
Apró fiatal kora ellenére – 24 esztendős – már a Ripensia csapatkapitánya volt az elmúlt szezonban, amely során 19 alkalommal lépett pályára és öt gólt jegyzett. A liga2.ro információi szerint az FK 60 ezer eurót fizetett a bánsági alakulatnak.
Az FK az elmúlt időszakban a hazatérő János Norberttel, a Kolozsvári U-tól érkező Takács Raressel, illetve a Paksról érkező Bor Dáviddal egyezett meg. Ugyanakkor a marosvásárhelyi Sütő Zalán, illetve a mindössze 17 esztendős aradi Perényi Adrián próbajátékon szerepel Csíkszeredában. Utóbbi az eddigi felkészülési meccsek mindegyikén gólt szerzett.

Erdei Kaposváron
Visszatér Magyarországra Erdei Carlo, az FK Csíkszereda korábbi játékosa az NB I-ből elbúcsúzó Kaposvári Rákóczi csapatában folytatja pályafutását – írja az erdelysport.hu. A 24 éves támadó középpályás a koronavírus miatti csonka szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára az FK Csíkszereda együttesében, majd felbontotta szerződését. Erdei Szatmárnémetiben született 1996. március 22-én, innen került az angol Wol­verhampton akadémiájára. Zsil­vásárhelyi Pandurii, Kolozsvári Universitatea, Szatmárnémeti Olimpia volt a játékos útja, majd 2017-ben szerződött Balmazújvárosba. Itt 31 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. Öt mérkőzésen az NB I-ben is játszott, ezeken egy gólt szerzett.

Az utolsó forduló dönt
Mindössze egy forduló van hátra a román labdarúgó-bajnokság másodosztály rájátszásának küzdelmeiből, és a hat csapatból mindössze egy mondhat le a feljutásról. A rájátszás negyedik fordulójának záróösszecsapásán ugyanis a Petrolul Ploiești hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az Arges Pitești-től és minden reménye elszállt a feljutást illetően. Ugyanakkor a többi öt csapat bőven pályázhat a feljutásra. Jelen állás szerint az Aradi UTA vezet és előnye 2 pont a második, míg 3 a harmadik Pitești előtt. Ezzel Bálint László György csapata biztosan legalább selejtezőt fog játszani, de az egyenes ágon való feljutáshoz mindössze 1 pontra van szükségük!
A második biztos feljutást érő helyért nagy lesz a verekedés, hiszen még az ötödik Rapid is odaérhet! Végső döntés vasárnap este lesz, amikor a másodosztály utolsó fordulóját rendezik.
A 4. forduló eredményei: Aradi UTA – Bukaresti Rapid 1–2 (1–0), Turris-Oltul Măgurele – CS Mioveni 0–1 (0–1), Petrolul Ploiești – FC Arges Pitești 1–2 (1–0).
Az utolsó, 5. fordulóban, augusztus 2.: CS Mioveni – Petrolul Ploiești (18.30 óra), Bukaresti Rapid – Turris-Oltul (18.30), FC Argeș Pitești – Aradi UTA (18.30).
Az állás: 1. Aradi UTA 29 pont, 2. CS Mioveni 27, 3. FC Argeș Pitești 26, 4. Turris-Oltul 25, 5. Bukaresti Rapid 24, 6. Petrolul Ploiești 22.

Hirdetés

Hirdetés