Hirdetés


Bemutatta polgármesterjelöltjeit az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezete

Csapatban és térségi összefogásban gondolkodnak

RMDSZ polgármesterjelöltek bemutatkozása —   fotó: Boncina-Székely Szidónia

Minden gyergyószéki településen indít jelöltet a közelgő önkormányzati választásokon az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezete. A szövetség színeiben dolgozó jelenlegi településvezetők mellett bemutatkoztak az új jelöltek, akik Gyergyószentmiklóson, Újfaluban, Szárhegyen, Vaslábon és Maroshévízen indulnak a polgármesteri tisztségért.

Egységes gyergyószéki csapattal akarja vezetni az önkormányzatokat az elkövetkező négy évben az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezete – mondta Gyergyószentmiklóson, a főtéri parkban tartott sajtótájékoztatón Barti Tihamér területi elnök. Hozzátette: azokon a településeken, ahol az elmúlt években RMDSZ-es polgármester volt a közösség élén, tapasztalható a fejlődés, így a jelenlegi csapat tudja segíteni az elkövetkezőkben az újonnan indulókat is.
Csergő Tibor, a szövetség gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltje hangsúlyozta: az ígért változás nemcsak szemléletváltást, hanem rendszerváltást is feltételez, a Gyergyói-medence sikeressége pedig akkor lesz teljes, ha az RMDSZ Gyergyószentmiklóson is visszanyeri régi pozícióit.
Bízom benne, hogy teljes erőbedobással tudunk dolgozni közösen a választásokig és azután is: a szomszédos falvak sikeres polgármestereinek mentorálásával a városban is értéket lehet majd teremteni és fejlődést felmutatni. 
Gyergyóújfalut képviselve Sólyom László indul majd a polgármesteri tisztségért, azzal a céllal, hogy az elvégzett beruházások mellett a közösségépítésre fókuszálva vezesse a települést. 
A gyergyószárhegyi Fazakas Tibor a fiatalok hazacsábítását tartja fontosnak, célja ugyanakkor a beruházásokkal kapcsolatos szakszerűség megvalósítása. Az ellenzékkel építő jellegű vitát folytatva, ha mindenki a közösség javát akarja, akkor megtarthatjuk a jó irányt – hangsúlyozta a gyergyószárhegyi jelölt.
A Gyergyó területi szervezet a térség román többségű települései közül Maroshévízen és Vaslábon indít jelölteket Bodor Attila és Fórika István személyében.
Ezen a két településen nincs magyar többségű lakosság, de mégis indítunk jelölteket, mert szükség van olyan személyekre, akik a magyarság érdekeit képviselik az önkormányzati választásokon. Maroshévíz esetében például nagyon kevés esélyünk van, de fontos, hogy ne mondjunk le a lehetőségről, hogy megmutatkozzunk. Vaslábon és Marosfőn olyan jelölttel indulunk, aki alpolgármester volt az elmúlt időszakban többször, nagy tapasztalattal rendelkezik, és sokat tett az infrastruktúra fejlesztéséért. Őt kell segítsük abban, hogy minél több szavazatot kapjon, és akár nyerje meg a választást – mondta a jelölések kapcsán Barti Tihamér területi elnök, arra kérve a vaslábi és marosfői lakókat, hogy ne osszák meg a szavazatokat a jelöltek között, hiszen fontos egységes erőt mutatni ebben a helyzetben.
A Gyer­gyó­szentmiklóson szükséges változás kapcsán Barti Tihamér elmondta: az elmúlt négy évben az RMDSZ támogatta a város jelenlegi polgármesterét, segítette a megyei és országos támogatású beruházások elindítását, a sikerélmény viszont elmaradt.
Abban reménykedünk, hogy az elmúlt időszakban kifejtett munkánk garancia lesz a városlakók számára abban, hogy az RMDSZ jelöltjeit támogassák – összegzett Barti Tihamér. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés