Győztek a székelyudvarhelyi gárdák, sikerrel kezdte az Elit Ligát az FK

Csak egy Hargita megyei focicsapat nem szerzett pontot

Fotó: Illusztráció

Az országos labdarúgó-bajnokságokban részt vevő Hargita megyei csapatok közül egy kivétellel minden gárdának sikerült győznie. A két székelyudvarhelyi csapat kilenc pontot gyűjtött, az FK Csíkszereda két Elit ligás csapata idegenben tudott győzni.

Három csíkszeredai és két székelyudvarhelyi csapat lépett pályára a hétvégén a hazai országos labdarúgó-bajnokságokban, és mindössze egy gárdának nem sikerült a győzelem. Pedig erre is megvolt az esély.
A Székelyudvarhelyi Vasas Fe­mi­na hat ponttal gazdagodott a hét végén, ugyanis a második fordulóban a Resicabányai Banat Girls tagjai közül többen koronavírusosok lettek, így a csapat nem jelent meg, az összecsapást a zöldasztalnál a Vasas Feminának ítélte a szakszövetség. Tegnap délelőtt pedig Nagybányán nyertek a székelyudvarhelyi lányok, így továbbra is veretlen a gárda. A Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga 3. fordulójában hazai pályán aratott nagyarányú sikert, míg az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapata az Elit Liga első fordulójában Aradon nyert. Az FK Csíkszereda a 2. Liga 5. fordulójában Eder és Mészáros találataival 2–0-ra vezetett a szünetben a Bákói Aerostar ellen, ám a hazaiak az 55. percben szépítettek, a 74. percben Bor öngóljával egyenlítettek, négy perccel később Chirilă révén pedig a győztes gólt is megszerezték. 

Eredmények
2. Liga, 5. forduló: Bákói Aerostar – FK Csíkszereda 3–2, Temesvári Politehnica – Temesvári Ripensia 2–0, Gloria Buzău – Resicabányai MSK 0–1, Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CS Mioveni 1–2, Turris-Oltul Turnu Măgurele – Concordia Chiajna 3–2, Lénárdfalvi Comuna – Bukaresti Rapid 2–1, Petrolul Ploieşti – Dunărea Călăraşi 0–1, Bukaresti Metaloglobus – Kolozsvári Universitatea 0–0. Az U Craiova – VSK Slatina meccset holnap 19 órától játsszák, az Unirea Slobozia – Konstancai Farul találkozót elnapolták.
3. Liga, 5. csoport, 3. forduló: Szé­kelyudvarhelyi FC – Brassói Kids Tâmpa 5–0, Brassói Corona – Astra Giurgiu II. 2–1, Sepsiszentgyör­gyi OSK II. – CS Blejoi 2–3, Bar­carozsnyói Olimpic Cetate – Kéz­divásárhelyi KSE 0–0, CSO Plopeni – Brassói SR Municipal 1–2.
Női 1. Liga, a 3. fordulóban: Nagybányai Fotbal Feminin – Szé­kelyudvarhelyi Vasas Femina 1–4
Elit Liga, 1. forduló: U19: Aradi UTA – FK Csíkszereda 0–2; U17: Aradi UTA – FK Csíkszereda 1–2.

Hirdetés

Hirdetés