Hirdetés


Két első, két második és egy harmadik hellyel tértek haza

Célkitűzés teljesítve Iași-ban is

Pontokkal gazdagodott a kezdők kategóriájában a Csató–Csikós páros —   Fotó: RallyPhoto Hunters

A körülményekhez képest jól szerepelt a két csíkszeredai páros a hazai ralibajnokság negyedik futamán. Noha a Csató–Csikós páros számára nagy újdonságot hozott a Iaºi Rali, ráadásul az első szelektíven már problémájuk is adódott, ehhez képest a kettős vezeti a kezdők kategóriájának pontversenyét. A Teslovan–Cseh páros hozta a kötelező győzelmet géposztályukban, kategóriájukban pedig a második helyen zártak, a bajnokság felénél pedig helyezésük megegyezik a moldvai versenyen elért eredményeikkel.

Öt dobogós helyezéssel tértek haza a csíkszeredai ralisok a hazai bajnokság negyedik futamáról, és elmondásuk szerint a körülményeket figyelembe véve elégedettek az eredményekkel. Két első, két második, egy harmadik és egy negyedik hely a Hargita megyei sportolók eredménye a hétvégén tartott Iași Ralin.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős hozta a kötelezőt, azaz megnyerték az RC3 géposztályt, második helyen zártak az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában és összetettben is gyarapították pontjaik számát.
– Az idén minden szervező arra törekszik, hogy minél kevesebb szelektívet jelöljenek ki, ugyanez történt Iași-ban is. Ez kevesebb költséggel jár számukra és számunkra is. A Iași-ban kijelölt szelektívek annyiban különböztek a tavalyiaktól, hogy a Dobrovat szakaszt „megnyújtották”, a Cioca Boca és a Mădârjac pedig ugyanaz maradt, mint a tavaly – mondta lapunknak Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor hozzátette, a meghosszabbított Dobrovat szelektívet nagyon kedvelte.
– Jól ment az autó is, gyakorlatilag problémamentesen zártuk mindkét napot, akárcsak a versenyt, szóval hoztuk a kötelezőt: összetettben pontszerzés, géposztálysiker, kategória második hely – nyilatkozta a versenyt követően Teslovan Adrian.
A Csató Roland és Csikós Sándor alkotta párosnak nem úgy indult a Iași Rali, ahogyan szerették volna, ám a befejezés jól sikerült. A csíkiak autója a Szeben Ralin megsérült, s noha reménykedtek, hogy Iași-ban a Suzuki Ignis Sporttal száguldhatnak, ez mégsem történt meg.
– Nem sikerült a szervizcsapatnak kijavítania a Suzuki hibáját, s mivel a kezdők kategóriájában a bajnoki címre hajtunk, ezért autót kellett bérelnünk. Az év elején már felmerült, hogy márkahűek maradunk és a Suzuki Ignist egy Swift Sportra váltjuk le, a koronavírus okozta felfordulás ezt a tervünket áthúzta. És Iași-ra sem a Swiftet választottuk, hanem egy Dacia Sandero mellett tettük le a voksunkat – nyilatkozta lapunknak Csató Roland. A csíki pilóta hozzátette, nem bánták meg döntésüket, hiszen remek benyomást keltett a párosban a versenygép. – Jó döntés volt a Sandero, amely sokkal erősebb, stabilabb és könnyebb vezetni, mint az Ignist – tette hozzá Csató.
A párosnak azonban nem indult túl jól a verseny.
– Azt hiszem, bátrabban mentem a kellettél az első szelektíven, megcsúsztunk és felugrattunk egy hídfőre, amelyen fel is akadtunk. Szerencsére voltak nézők a közelben, akik leszedtek autóstól a hídról, vesztettünk közel tizenegy percet, de leértünk a szakaszról. A második gyorstól kezdve már minden jól ment, a csapatunkat az első helyhez segítettük, géposztályunkban második, a kezdők között pedig a harmadik helyen zártunk – mondta lapunknak Csató Roland. A Csató–Csikós páros egyébként Paul Popa–Csegzy Levente kettőssel holtversenyben – 81 ponttal – vezeti a kezdők kategóriáját.
Az N11-es géposztályban a iași-i Răzvan Nechifornak székelyföldi navigátora van, Mag Levente Csíkszeredában született, jelenleg Székelyudvarhelyen él. A moldvai–székely kettős géposztályában a negyedik helyen zárta a hétvégi versenyt. A Iași Rali nagy vesztese a címvédő Simone Tempestini, aki az ötödik szelektíven a cél előtt pár száz méterrel egy jobbos kanyart túl szélesre vett, egy földbucka megdobta és miután többször átfordult a levegőben versenygépével, a Skoda Fabia R5 kigyulladt. Ugyan sikerült a tüzet eloltani, a versenygép totálkáros lett. A szelektívet Adrian Răspopa nyerte, akit ugyanaz a földbucka dobott meg, mint Tempestinit, ám a bákóinak a sérült autóval sikerült továbbmennie, igaz, csak a következő időellenőrző pontig ért el, ahol ő is feladta a versenyt. Az addig biztos harmadikként autózó Bogdan Marișca gyakorlatilag megörökölte az első helyet, az utolsó szelektíven pedig ő volt a leggyorsabb, így a kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetően nyerte meg a Iași Ralit.

A pontszerzők
Összetett: 1. Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), 2. Dan Gârtofan (Skoda Fabia R5), 3. Maior Norbert (Peugeot 208 R2), 4. Juhos Zoltán, 5. Enis Arif (mindketten Skoda Fabia R5), 6. Răzvan Trișnevschi (Mitsubishi Lancer EVO 9), 7. Teslovan Adrian/Cseh Vajk Imre (Citroën DS3 R3T Max), 8. Cristian Timișica (Mitsubishi Lancer EVO 9), 9. Cristian Dolofan (Peugeot 208 R5), 10. Cătălin Grigoriu (Ford Fiesta R5).
Az RC2 géposztályt Marișca, az RC2N-et Trișnevschi, az RC3-at a Teslovan–Cseh páros, az RC4-et Maior, az RC5-öt Dănuț Budai (Suzuki Swift Sport), az N11-est Dragoș Dinu (Mitsubishi Lancer EVO 9), az N12-et Costea Dorin (Ford Fiesta) nyerte.
Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a Maior testvérpár mögött a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros végzett. Az N12-es géposztályban a Csató Roland és Csikós Sándor alkotta kettős a második, míg a kezdők között a harmadik helyen zárt, a csapatversenyben a Sibiu Rally Team tagjaként az első helyet szerezték meg. Az N11-es géposztályban a Răzvan Nechifornak navigáló csíkszeredai Mag Levente a negyedik helyen zárt.
Következik a Transzilvánia Rali, melyet Kolozsváron és környékén tartanak szeptember 25–27. között.

Hirdetés