Kincskeresés a Román nyelv napja alkalmából

Cél a tanulás és a fejlődés is

Fotó: László F. Csaba

A Kájoni János Megyei Könyvtár kétfordulós kincskereső játékot indít augusztus 31-én, a román nyelv napján. Augusztus 31. és szeptember 4. között lehet jelentkezni a játékra, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kétfordulós kincskereső játékot indít a Kájoni János Megyei Könyvtár augusztus 31-én, a román nyelv napja alkalmából. A játékra augusztus 31. és szeptember 4. között egyénileg lehet jelentkezni személyesen a könyvtárban, vagy a bedomelinda@gmail.com címen, illetve a 0720–544013-as telefonszámon. Közel ötven kincset rejtenek el Csíkszereda négy kijelölt területén, a jelentkezőknek pedig öt nap áll rendelkezésükre, szeptember 7. és 11. között, hogy megtalálják őket. A megtalált kincseket pedig hazavihetik a játékosok. Az elrejtett kincsek csíkszeredai magánszemélyek, valamint román könyvkiadók adományaiból származnak, utóbbiak a Székelykeresztúri Városi Könyvtár közvetítésével. A programot Hargita Megye Tanácsa is finanszírozza.
A kincskeresés után lehetőség van benevezni a második fordulóra, ahol egy román nyelven megírt pályamunkát kell benyújtani, amelyben a szerző kiemeli, hogy milyen kincsre bukkant és azt mire fogja felhasználni. A pályázók közül négy munkát fognak díjazni és a versenyző válaszhatja ki, hogy melyik díjat szeretné elnyerni.
− A játék román nyelven zajlik: a beiratkozási űrlapot és a kincskereséshez szükséges utasításokat is románul kapják meg a résztvevők. Fontos a román nyelv ismerete, de nem kizáró jellegű. A problémamegoldó képesség is nagyon sokat számít. Szeretnénk, ha nemcsak román ajkúak, hanem magyar anyanyelvű gyerekek és fiatalok is jelentkeznének. Ugyanakkor várjuk a játékos kedvű felnőtteket is – mondta lapunknak Bedő Melinda könyvtáros.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés