Bezártság a hajléktalanszállón: Időtöltés társasjátékkal, kézimunkázással

Ebben az épületben van a szálló. Jelenleg se ki, se beFotó: indirekt.ro —   Fotó: indirekt.ro

Több mint egy hónapja nem járnak ki a házból a székely­ud­varhelyi hajléktalanszálló lakói. Mostantól – felváltva – a gondnokok is beköltöznek. Jelenleg tízen élnek a Budvár utcai létesítményben.

Korán, már több mint egy hónapja bevezették a korlátozó intézkedéseket a székelyudvarhelyi Budvár Szociális Központnál működő hajléktalanszállón.
– Március 12. óta fel­füg­gesz­tettük a hajléktalanok kijárását, így próbáljuk megelőzni az esetleges megbetegedéseket – tudtuk meg Farkas Rékától, a szociális intézményt működtető Híd az Égen Egyesület vezetőjétől. A friss rendelkezésekig a három gondnok naponta váltotta egymást, most viszont egyikük beköltözött két hétre, kollégái is követik majd.
Hat nő és négy férfi tartózkodik jelenleg a hajléktalanszállón, és nekik sem könnyű együtt élni a bezártsággal. Farkas Réka elmondta, hogy a Mallersdorfi Ferences Nővérek élelemadománnyal támogatják a szállót és tőlük kaptak új társasjátékokat, kirakóst, kifestős könyveket és kötötűt is, a segítségnek köszönhetően változatosabban tudják eltölteni a napot a bentlakók. A tíz személyből heten 65 év fölöttiek.

Asztalos Ágnes
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés