Az Európa Liga után

Bemutatkozott az NB1-ben is

18 évesen az európai élvonalban

Az Európa Liga után a magyar NB1-ben is bemutatkozott az FK Csíkszereda neveltje, Corbu Marius. Bajkó Barna, illetve Dusinszki Zoltán tanítványa múlt csütörtökön a Hammarby, majd vasárnap este az Újpest ellen is pályára lépett a Puskás Akadémia színeiben.

Nagyszerű napokon van túl az FK Csíkszereda labdarúgóklub neveltje, Corbu Marius, aki azok után, hogy a hét közepén, mindössze 18 évesen, 30 percet kapott a Hammarby elleni Európa Liga meccsen – bár csapata 3–0-ra kikapott –, a hétvégén a magyar NB1-ben is bemutatkozhatott.
A Puskás Akadémia a magyar bajnokság 3. fordulójában az Újpestet fogadta. A koronavírus által sújtott felcsúti alakulat keretében ezúttal is ott volt a csíkiak korábbi játékosa, aki a 63. percben szállt harcba 2–1-es hazai vezetésnél. A találkozót hősies küzdelem után a Puskás Akadémia húzta be 3–2 arányban. A fiatal csíki játékosnak több értékelendő megmozdulása is volt a közel 40 perc alatt, amit kapott a vezetőedzőjétől.
Corbu Marius Magyarcsügésről 12 évesen került az FK Csíkszereda kötelékébe, ahol előbb Bajkó Barna, majd Dusin­szki Zoltán edzők kezei alatt pallérozódott. Januárban az FK szakmai partnere, a Puskás Akadémia igazolta le az NB3-as felnőttcsapatába, ahonnan rövid idő alatt felküzdötte magát az NB1-es keretbe.
Az elmúlt napok eseményeiről az FK Csíkszereda hivatalos oldala is kérdezte a fiatal labdarúgót. 
„Csak mosolyogni tudok, és mintha egy álom lenne, nagyszerű érzés. A felnőttcsapatban eleinte nem igazán szóltak hozzám, de miután az Európa Ligában pályára léptem, és látták, mire vagyok képes, utána már egyre többen jöttek oda hozzám. A felnőttmezőny minden szempontból más, mint amit eddig tapasztaltam, a fizikális különbség nagyon nagy, ha nem vagy jól felkészülve, 2-3 perc után elfáradsz. Taktikailag is kell figyelni, mert az ellenfél minden hibát kegyetlenül megbüntet azonnal. Ami a folytatást illeti, úgy gondolom, megmutattam, hogy lehet velem számolni és én továbbra is keményen fogok dolgozni. Mindent megteszek, hogy újabb lehetőséget kapjak a bizonyításra” – fogalmazott Corbu.

Behívót kaptak
Az FK Csíkszereda két sportolója behívót kapott a román U19-es válogatottba. Daniel Oprescu szövetségi kapitány hétnapos összetartásra hívta Casiadi-Bakó Somát és Szondi Botondot. A jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő keretnek ez lesz az idei második összetartása. A felkészülés során, amelyet Bufteán tartanak, a tervek szerint az élvonalbeli FC Voluntari csapatával is megmérkőznek. A román válogatott keretnek még egy másik erdélyi magyar is tagja, a kolozsvári CFR 18 éves kapusa, Hindrich Ottó is meghívót kapott.
A keret: kapusok: Răzvan Sava (Lecce), Hindrich Ottó (CFR); védők: Darius Grosu (FC Viitorul), Andrei Iana (CSM Slatina), David Tălmaciu (ACS Kids Tâmpa Brașsó), Mădălin Pascu (ACS Sportul Chiscani), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Nicolae Sima (Turris-Oltul Turnu Măgurele); középpályások: Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Ovidiu Perianu (FCSB), Constantin Grameni (FC Viitorul), Casiadi-Bakó Soma (FK Csíkszereda), Szondi Botond (FK Csíkszereda), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Ioan Borcea (Dinamo), Ahmed Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (FC Viitorul); csatárok: Louis Munteanu (FC Viitorul), Ianis Stoica (CSM Slatina).

Hirdetés

Hirdetés