Hirdetés


Elindult a sikeres Székelyudvarhely programja

Az RMDSZ elkezdte a választási kampányt

Indul a választók meggyőzése. Mást akarnak —   Fotó: Csedő Attila

 

 

Megnyitotta kampányirodáját, bemutatta választási programját a székelyudvarhelyi RMDSZ. Polgármesterjelöltje, Derzsi László csapatával sikeressé tenné a várost. Terelőutat, ipari parkot, sportuszodát, pezsgő rendezvényeket, nagyobb sporttámogatást ígérnek.


Az Attila utca 2. szám alatt található az a helyiség, amely a választásokig nyílt kampányirodaként működik, és minden hétköznap 9 és 15 óra között várja az érdeklődőket. Tegnap az épület udvarán vázolták a választási lista élén állók azt a jövőképet, amit meg akarnak valósítani Szé­kelyudvarhelyen.
Székelyudvarhely nem sikeres város – ezzel indította a találkozót Derzsi László, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármester­jelöltje. Úgy látja, hogy a konfliktusok helyszíne lett a település, és le kell váltani Gálfi Árpád polgármestert, illetve a káoszt. Azt hangoztatta, hogy a lakosok szavazatával sikeressé tennék Szé­kelyudvarhelyt.
Csapattársaival, a tanácsosi lista élén álló Szakács Tiborral, illetve kampányfőnökével, Benedek Árpád Csabával együtt ismertette Derzsi az öt pilléren álló programjukat. Konkrét ígéretekkel is alátámasztva beszéltek az értékek megőrzésének, a gazdaság fejlesztésének fontosságáról, a közlekedés átalakításának szükségességéről, illetve sport- és környezetvédelmi kérdésekről. Vállalásaik között szerepel például a már elkészült szejkefürdői közműrendszer működésbe állítása, a szejkefürdői strand megnyitása, a Míves Emberek Sokadalmának újjáélesztése a Székelytámadt-várban, új parkolók létesítése a lakótelepeken, befektetők vonzása a városba, sportuszoda és ipari park létesítése, a terelőút kiépítése. Újragondolt sportstratégiát ígérnek, mint mondták: az udvarhelyi sportsikerek az utóbbi négy évben gyakorlatilag teljes mértékben elmaradtak, és az RMDSZ-nek határozott célja, hogy ismét országos szinten jegyzett csapatai legyenek a városnak. A modern hulladékkezelés, illetve a méltányos szemétdíjak is szerepelnek a programjukban.
A székelyudvarhelyi RMDSZ polgármesterjelölttel és teljes tanácsosi listával vesz részt a helyhatósági választásokon, és elkezdte már a támogatói aláírások gyűjtését is. Tájékoztatásuk szerint máris összegyűlt a szükséges mennyiség kétszerese, de tovább folytatják a lakosokkal való találkozókat a város több pontján is.

Hirdetés

Hirdetés