Hirdetés


Rangadót játszanak az ifjúságiak

Az első hely a tét

Vasárnap újra hazai pályán bizonyíthatnak a csíki női focisok —   Fotó: Pál Zoltán / Archív

Az FK Csíkszereda csapatai közül három hazai, egy pedig idegen környezetben játszik a labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina számára tegnap délelőtt vereséggel ért véget a pontvadászat első fele, de dobogós helyen telelhetnek a lányok. A Székelyudvarhelyi FC számára is elkezdődött a téli szünet, a bajnokság elején még dobogós helyekért harcoló gárda a nyolcadik helyről várja a tavaszi folytatást. Folytatódik az 1. Liga is, a ma kezdődő 11. forduló hétfőn este zárul.

Rangadókat játszanak az FK Csíkszereda csapatai az ifjúsági bajnokságokban, szombat délutánra kiderül, élen marad-e az U19-es gárda, az U17-esek pedig felkúsznak-e a dobogóra. A csíkiak a Kolozsvári Universitateát fogadják, a kincses városiak U19-es csapata a csíkiakkal azonos pontszámmal áll a táblázat második helyén, ám azt is tudni kell, az FK egy meccsel kevesebbet játszott holnapi ellenfelénél. Egy hazai siker, valamint az elnapolt meccs megnyerése esetén az FK hat pontra nőhet a kolozsváriakkal szemben. Az U17-es Elit Ligában a kolozsvári gárda a harmadik, előnye két pont az ötödik FK-val szemben, ám itt is van egy elnapolt meccse a csíki csapatnak. Ha éllovas nem is, de dobogós lehet az FK, amennyiben holnap és a szerdai pótlásmeccsen is megszerzi a győzelmet.
A harmadik FK-csapat, amely dobogós helyért küzd a hétvégén, az az Albu László által edzett 2. ligás női gárda. A lányok egy hete hazai pályán kétgólos vezetést buktak el a Ladies-szel szemben, de pontot szereztek, majd szerdán idegenben szerezték meg a másodosztályban az első sikerüket, így vezetik csoportjukat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a másik két dobogós csapatnak eggyel kevesebb meccse van, valamint az FK vasárnapi ellenfele, az Olimpic Stars még nem is játszott bajnokit a 2020/2021-es idényben. Albu László lányainak két kolozsvári csapat ellen van meccse, a vasárnapi Olimpic Stars után szerdán immár idegenben az Universitatea Olimpia ellen lépnek pályára, az 5. fordulóban pedig szabadnaposak lesznek, így a dobogós remények csak akkor maradnak életben, ha a következő két találkozón legalább három pontot szereznek a csíki lányok.
A Székelyudvarhelyi Vasas Femina vereséggel zárta a női 1. Liga első felét, a 11. fordulóban tegnap délelőtt Kisbecskereken kaptak ki a lányok 2–1-re, így egyelőre a harmadik helyen áll a csapat. Az, hogy végül dobogósok maradnak-e a téli szünetre a székelyudvarhelyi lányok, az december 12-én derül ki, ekkor pótolják ugyanis a korábban elnapolt meccsek közül az utolsót. A 2. ligás Vasas Femina II. egyelőre nem vitézkedik az 1. csoportban, az eddigi két meccsükön gólt sem rúgtak a lányok, de van remény arra, hogy vasárnap ezt pótolják.
A Székelyudvarhelyi FC számára is lezárult az őszi idény, sajnos, ahogyan a bajnoki rajt, úgy a félév végi meccs is hazai vereséggel zárult: az ősszel még az 5. csoport dobogós helyeiért harcoló csapat most is harmadik, csak éppen hátulról. A helyzet viszont nem katasztrofális, hiszen mindössze négy pont az udvarhelyiek hátránya a negyedik helyezetthez képest.
A szokásokhoz híven három helyen lesz követhető az FK Csíkszereda holnapi mérkőzése a Dacia gyárnak is otthont adó városból. Az Erdélyi Magyar Televízió mellett a csíki klub közösségi és videomegosztó oldalán követhetjük a CS Mioveni – FK Csíkszereda találkozót, és reménykedhetünk abban, hogy zsinórban az ötödik meccsen is pontot szereznek Valentin Suciu legényei.

Hirdetés