Hirdetés


Átszervezték a sportéletet Csíkszeredában

Augusztusban esedékes a maraton és a kerékpárverseny

fotó: Fülöp Orsolya

 

 

Csíkszereda önkormányzata idén is szeretné megszervezni Székelyföld Kerékpáros Körversenyét és a hagyományos maratont is – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Fontosnak tartjuk, hogy az egyre nagyobb bizonytalanság ellenére is biztos pont maradhassunk – jelntette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Mint mondta, különleges megoldásokat kíván a jelenlegi járványügyi állapot, ugyanis az érvényben lévő korlátozó intézkedések közepette nem egyszerű eseményeket szervezni.
Augusztusra terveznek két nagyobb sporteseményt, köztük az immár 14. alkalommal megszervezett, nemzetközi elismerésnek örvendő Székelyföld Kerékpáros Körverse-
nyét is. Ezzel párhuzamosan a szupermaraton megszervezése is esedékes, ez szintén hagyományossá vált az évek során.
A városvezető szerint a kerékpáros nemzetközi esemény a helyi idegenforgalom javát is szolgálná, ugyanis a közel 300 000 lejes költségvetésű rendezvény kiadásainak egyharmada a helyi vállalkozásokhoz és cégekhez vándorol. Mint mondta, ezáltal támogatnák a helyi vállalkozásokat, „amire most nagy szükség van” – hangsúlyozta Ráduly.
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy mivel Magyarország a sárga zónába tartozó országnak sorolta be holnaptól Romániát a fertőzések magas száma miatt, az intézkedés hatással lehet nemcsak a térség gazdaságára, hanem akár a tervezett kerékpáros körversenyre is, ugyanis a megmérettetésre számos külföldi csapat szokott jelentkezni. Hozzáfűzte, a szupermaraton szervezése egyszerűbb feladat, ezzel szemben a szervezők kevesebb résztvevőre számítanak, mint az előző években. 
A városvezető szerint „ebben az egész országra jellemző zavaros időszakban csak hittel és elkötelezettséggel lehet és érdemes dolgozni”. Megjegyezte, hogy mivel hivatalosan véget ért a krízishelyzet, a helyi katasztrófavédelmi bizottság e heti ülése az utolsó. Mint mondta, az elsőbbséget élvező témákat megbeszélték.
– Természetesen, amennyiben szükséges, újra összehívjuk a bizottságot, de úgy vélem, az elmúlt hónapokban sikerült egy jól működő rendszert létrehozni – zárta gondolatait a városvezető.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Hirdetés