Lemondott a Szejke SK ügyvezetője

Átadta a stafétát

Két játékosa után az ügyvezető is távozott a Szejke SK-tól —   Fotó: kezilabda.ro

A Székelyföldi Kézilabda Akadémia és egyben a Székely­udvarhelyi Szejke SK ügyvezető elnöke távozott posztjáról. Ilyés Szabolcs helyét Győri István veszi át.

Váltás történt a Székelyföldi Kézilabda Akadémia és a Székelyudvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdacsapatának élén, miután Ilyés Szabolcs lemondott ügyvezető elnöki tisztségéről.
– Lemondott a Szejke Sport Klubnál és a Székelyföldi Kézilabda Akadémiánál betöltött vezetői szerepéről Ilyés Szabolcs. A Szejke Sport Klub megbízott ügyvezetője a hétfői naptól Győri István lett. A Szejke SK fennmaradásának nagyon fontos feltétele a helyi vállalkozók további támogatása, amely a tervekhez képest a világjárvány okozta gazdasági válság miatt jelentősen csökkent. Mivel a vállalkozói támogatás nem elegendő a felnőtt kézilabdacsapat éves költségvetésének fedezésére, így a város saját költségvetéséből történő támogatása is elengedhetetlen. Erről a támogatásról a soron következő ülésén dönt Székelyudvarhely önkormányzata – áll a csapat közleményében.
A Szejke egy nappal korábban két – Szász Előd és Balázs Botond – meghatározó játékosát is elveszítette. A Szejke SK ott van a másodosztály legjobb nyolc csapatát felvonultató döntőben, amelynek első két helyezettje jut fel az első ligába. Egyelőre viszont még sem helyszínt, sem időpontot nem lehet tudni.
Ugyanakkor a mezőnyt két négyes csoportba sorolták, és az udvarhelyiek a bajnokság topfavoritjának számító CSU Su­cea­vával, az Alexandriával és Nagy­szentmiklóssal került azonos kvartettbe.

HN-információ