Rajt a hónap végén

Anyagi támogatást kapnak

A rajt engedélyt megkapták —   Fotó: fkcsikszereda.ro

Döntött a Román Labdarúgó Szövetség a korosztályos Elit-bajnokságok rajtját illetően. A klubok pénzt kapnak a koro­na­vírustesztre.

Úgy döntött a Román Labdarúgó Szövetség, hogy a hónap végén rajtol az U19-es és U17-es Elit-liga.
A megmérettetésen az ország 24 legjobb akadémiája vehet részt, amelyet a Román Labdarúgó Szövetség anyagilag is segíteni fog. Minden első és második ligás csapat, amelynek utánpótlás-együttese indul a bajnokságban, 4000 eurós anyagi segítséget kap koronavírustesztre. A többi részt vevő klub, amely nem részesül az UEFA szolidaritási alapjából, 12 500 eurós támogatást kap a Román Labdarúgó Szövetségtől az U17-es és U19-es Elit-liga részvételhez, illetve megkapja a 4000 eurós támogatást is a koronavírus tesztekre – írja a szakszövetség közleménye.
„Nagyon vártuk a bajnoki rajt kihirdetését, és örvendünk, hogy csapataink ismét versenyezhetnek. Nagyon várjuk az első hivatalos mérkőzést, miután közel egy éve, tavaly novemberben játszottuk az utolsó bajnoki meccsünket. A felkészülési időszak alatt mindenki elvégezte a munkát, és most várjuk az eredményt is” – fogalmazott Dusinszki Zoltán, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.
A csoportok beosztásáról a napokban döntenek.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés