Hirdetés


Angyalkaraván – Légy kétszer angyal!

Negyvenkét erdélyi kézműves nő indult körútra, hogy ötletes termékeikkel ráhangoljanak a karácsonyi ünnepre. Az Angyalkaravánt idén szervezi meg először a Transylvanian Art and Trade Egyesület, lehetőséget teremt az erdélyi kézműves nőknek a megmutatkozásra, illetve közvetítő nélkül juttatja el őket a vásárlókhoz.

Színes, illatos és ízletes adventi vásárral rukkolt elő a Női vállalkozók Erdélyben Facebook-csoport egyesülete. Tegnap reggeltől estig várták a székelyudvarhelyi Bocskai Házban azokat a vásárlókat, akik kézműves termékeket akarnak ajándékozni szeretteiknek.

– Fő érvünk az volt, hogy ha helyben vásárolnak, helyben marad a pénz, ezért választottuk mottónkul: légy angyal kétszer!, hiszen, aki tőlünk vásárol, hozzájárul egy másik erdélyi család karácsonyához. A másik fixa ideánk, hogy legyünk csomagolásmentesek, ne termeljünk szemetet, olyan ajándékot adjunk, ami hasznos és hosszú ideig tart, sokáig használható – mondta Czirjék Katalin főszervező.

A karaván Marosvásárhelyről indult, Udvarhely után Kolozsvárra, Medgyesre és Segesvárra megy, jövőre pedig tervben van Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Brassó is. A sikerre és a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszíneket jövőre megdupláznák, szeretnének legalább tíz erdélyi városba eljutni.

Erdély teljes területéről negyvenkét kézműves hölgy utazik a karavánnal, köztük kezdők és több évtizedes vásári múlttal rendelkezők is. Az egyesület célja segíteni a kezdő kézműveseknek felnőni az önellátásig.

A negyvenkét kézműves nő munkáin kívül néhány szociális programokat támogató szervezet termékeit is elhozták, például sérültek által készített képeslapokat, de könyveket is megvásárolhattak az érdeklődők.

 

Hirdetés