Hirdetés


Választási kampány

Aktív idős közösséget szeretnének

Fotó: Péter Ágnes

Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje tegnap az idős csík­szeredai lakosokat érintő terveit ismertette. A jelölt elmondása szerint a téma kapcsán egyeztettek a történelmi egyházak képviselői­vel, valamint a Caritas szociális szolgálatnak a vezetőjével.

Idősotthon épül, szabadidőklubot hoznak létre az idősek számára, továbbá az idősek otthoni gondozását is szeretnék bővíteni – mondta a sajtóeseményen Kálmán Dénes. Egyházi kezdeményezéseket támogatva fognának hozzá ehhez a projekthez, hiszen az idős generációnak igénye van hasonló létesítményekre.
Bors Béla kiemelte, szükség van közösségi terek létrehozására. Jelenleg két nappali idősklub működik a városban, egy Csíkzsögödben és egy Csík­somlyón, de elképzeléseik szerint akár Taplocán vagy a város már területein is létre lehetne hozni ilyen klubot.
Korodi Attila kiemelte, szeretnék, ha az idősek aktívak lennének a közösség életében, ennek érdekében információs pontot hoznának létre, amelynek célja széles körű tájékoztatást nyújtani az idősek számára különböző témákban. Az aktív részvétel része a mozgás, ezért a sportegyesületekkel együttműködve olyan programokat támogatnának, amelyeken idős emberek tudnának részt venni, akár heti rendszerességgel.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés