Felbontották a szerződését

Adorján marad Miskolcon

Klubja kényszerűségből Miskolcra engedte Adorjánt —   Fotó: dvtk.eu

A szlovák nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő DVTK Jegesmedvék csapata megvált két légiós játékosától, ugyanakkor a csíkszeredai születésű Adorján Attila az év végéig biztosan marad Miskolcon. Finn klubja anyagi gondokkal küzd.

A magyar jégkorong-válo­ga­tottban is számba vett, csík­szeredai születésű A­dor­ján Attila az idény végéig marad a DVTK Jegesmedvék jég­ko­rongcsapatánál. A kölcsönszerződés meghosszabbításáról a 24 éves kapus csapata, a finn Joensuun Kiekko-Pojat osztott meg közleményt – az alakulat azért engedi el Adorján Attilát, mert az ország bajnokságát a koronavírus-járvány miatt decemberben félbeszakították, a napokban pedig a korlátozásokat meghosszabbították.
A Kiekko-Pojat a döntés miatt anyagilag nehéz helyzetbe került, a klub ezért ideiglenesen felbontotta a játékosok megállapodását.
Ezzel egy időben kiderült, hogy a DVTK két légiósától elköszönt: az amerikai Alec Rauhausertől és az osztrák Haralds Egletől – mindketten az Egyesült Államokban folytatják pályafutásukat. A Jegesmedvék honlapjának közlése szerint Rauhauser az AHL-ben szereplő Syracuse Crunch csapatánál, míg Egle a szintén AHL-es Manitoba Moose-nál folytatja pályafutását.

Megszakadt az Újpest sorozata
Megszakadt az Újpest nyolc győzelemből álló sorozata, miután a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján szétlövésben kikapott Debrecenben. A vendégek a góljaikat emberelőnyben ütötték, majd a harmadik harmadban egyenlített a DEAC. A ráadásban nem esett gól, a szétlövésben pedig a hazaiak voltak a jobbak. A nap másik meccsén a Ferencváros valósággal kiütötte a Dunaújvárosi Acélbikákat és 8–1-es győzelmet könyvelt el.

Vesztes meccset óvott a Ferencváros
A 2020. december 30-án rendezett Opten Vasas HC – Fe­rencváros-Telekom jégkorong Ers­te Liga-mérkőzés 59. percében történtek miatt a vendégek óvást nyújtottak be, a végeredményt befolyásoló műhibára hivatkozva. A Vasas 3–2-re vezetett, amikor Versteeg a támadó kék vonalról rálőtte a korongot a kapura, amelybe azonban közvetlenül a kapu előterében Hodgman a levegőben beleért, az oldalsó kapuvasra juttatva azt, majd a kapuvasról kipattanó korongot második szándékból a kapuba juttatta. Az alapvonali játékvezető ekkor gólt ítélt. A játékvezető videóelemzést rendelt el, és végül az FTC-Telekom által szerzett gólt érvénytelenítette, magas botra hivatkozva. Ugyanakkor a ferencvárosi játékos nem a magas bottal történő korongérintés közvetlen eredményeként szerezte a gólt, hanem második szándékból, a korong kapuvasról történő kipattanását követően, ami megkérdőjelezi a szabály alkalmazhatóságát. A Versenyiroda álláspontja szerint ugyanis a szabálypont alkalmazhatósága kizárólag a korong kapuba jutását megelőző utolsó korongérintésre értelmezhető, azt megelőző korongérintések a videógólbíró-rendszer igénybevételével nem vizsgálható.
A Versenyiroda a szabályzatok és a videófelvételek megvizsgálása, valamint a klubok képviselőinek, a játékvezetői ellenőrnek és a referee in chief-nek a nyilatkozata alapján úgy döntött, hogy a játékvezetők olyan döntést hoztak, amelyet a szabályzatok szerint nem hozhattak volna, így a játékvezetői műhiba valós.
A Versenyiroda a mérkőzés újrajátszását rendeli el. A döntés ellen fellebbezni lehet. Az új időpontot a határozat jogerőre emelkedését követően a csapatokkal történő egyeztetés alapján a Versenyiroda jelöli ki.

Hirdetés