Hirdetés


Sportegyesületeket támogatna Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Adókedvezményt igényelhetnek a vállalkozások

Sporttámogatási csomaggal készül Csíkszereda önkormányzata —   Fotó: Kovács Hont Imre

Adókedvezményre jogosultak a városban működő, a járvány-helyzet által sújtott vállalkozások, emellett a csíkszeredai önkormányzat sportegyesületeket is kíván támogatni – hangzott el a városi katasztrófavédelmi bizottság tegnapi ülését követő sajtótájékoztatón.

A 69. számú sürgősségi kormányrendelet alapján az önkormányzat adó­kedvezményt biztosíthat a járványhelyzet által sújtott helyi vállalkozásoknak. A nem lakás rendeltetésű ingatlanok esetében 50 százalékos kedvezmény biztosítható. 
– Teljes adómentességet biztosít a rendelet a bér-, a haszonbér- és a lakásilleték esetén, a város költségvetése felé irányuló befizetések alól. Ennek tekintetében a bizottság úgy döntött: hat hónapos időszakra, tehát március 8. és szeptember 7. között ötvenszázalékos kedvezményt biztosít a nem lakás rendeltetésű épületekre, és teljes kedvezményt a más jellegű illetékekre, a haszonbérre – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az adókedvezményt igényelni kell a hivatalnál.
– A szabadidős sporttevékenységet is szeretnénk támogatni, azokat csapatokat, amelyeket érintett a rendkívüli helyzet. Tánczos Barna szenátorral azon dolgozunk, hogy az évi állami költségvetést módosító tervezetbe bekerüljön egy olyan fejezet, amely támogatja a sportot – fűzte hozzá a városvezető, aki megemlítette a Csíkszeredai Sportklub, az FK Csíkszereda, valamint az Imperial Wet csapatát. Ezek az egyesületek jelentős összegektől estek el, hiszen a rájátszásokat lefújták, és mérkőzést sem lehetett szervezni.
Újságírói kérdésre válaszolva Ráduly Róbert Kálmán elmondta: a megyei egészségügyi igazgatóság egyelőre nem javasolta a bölcsődék és napközik megnyitását, bár az intézmények alkalmazottjai munkába álltak. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés