Hirdetés


Tettlegességig fajuló veszekedés a sepsiszentgyörgyieknél

A Románia-kupa-mérkőzés után kivizsgálják az esetet

Elégedetlen volt a csapat játékával Leo Grozavu. Nem csak a szája járt az elemzés során

 

 

A bajnokságban az elmúlt három fordulóban csak egy pontot szerző Sepsiszentgyörgyi OSK edzője nemcsak megszidta a gyenge teljesítményért játékosait, hanem egyiküket meg is ütötte – legalábbis ezt állítja az egyik hazai sporthírportál. Leo Grozavu állítólag hétfőn ebéd közben bántalmazta Fülöp Lorándot, akinek az edző többek között telefonját is összetörte. A csapatmenedzser megerősítette az edző és a játékos közötti konfliktust, azonban azt nyilatkozta, heves vita alakult ki a Poli Iași elleni bajnoki meccs elemzése közben Grozavu és a csapat labdarúgói között, ám tettlegesség nem történt. „Amikor egymás után meccseket veszítesz el, természetes, hogy felgyűl a feszültség. Remélem, hogy a kissé hevesebbre sikerült beszélgetésnek lesznek majd pozitív következményei, amelyek majd a pályán is visszatükröződnek. Tegnap este és ma is a fiúkkal voltam, minden rendben van a játékosokkal. A következő meccsre összpontosítunk, tudjuk, mi a teendőnk, bízunk Leóban és a fiúkban, és hiszem, hogy a bajnoki hajrában újra mindenki a legjobb formájában játszik majd” – nyilatkozta a gsp.ro-nak Cornel Șfaițer csapatmenedzser.
A lap egyébként a hétfői incidensről azt írja, a Sepsi OSK játékosai fellázadtak Leo Grozavu tette miatt, és nehezen tudták lebeszélni őket arról, hogy az esetet ne jelentsék a rendőrségnek. A Sepsi OSK Iași-ban tartózkodik, ahol ma 20 órától a Románia-kupa elődöntőjének visszavágóját játssza a Politehnica ellen, az első meccset a háromszékiek hazai környezetben 5–1-re nyerték. A csapattulajdonos Diószegi László a hétfői incidenssel kapcsolatosan azt mondta, fontos a Románia-kupa-mérkőzés, az esetet pedig csak a találkozót követően, a holnapi nap folyamán tárgyalja a klub vezetőtanácsa.
Nem Fülöp Loránd az első játékos, akit bántalmazott Leo Grozavu: három éve az FC Botoșani edzőjeként a cserepadon pofozta meg egyik tanítványát. A 2017 márciusában rendezett Astra Giurgiu – FC Botoșani meccs 32. percében küldte pályára Cătălin Golofcát az edző, majd a 83. percben lecserélte. Amikor a játékos leült a cserepadra, Leo Grozavu odament hozzá, és mivel elégedetlen volt teljesítményével, szidalmazni kezdte, majd kétszer arcul ütötte. Leo Grozavu korábban a FC Botoșani-nál is edzője volt Fülöp Lorándnak.

Hirdetés