Új járványügyi intézkedés Hargita megyében

A közterek egy részén szombattól kötelező a maszkviselet

Szombat reggel hat órától – holnaptól – kötelező a maszkviselet Hargita megyében az élelmiszer piacokon, vásárokon nyílt és zárt terekben egyaránt, a közintézmények közelében, a zsúfoltabb gazdasági egységeknél és a forgalmasabb sétáló utcákban, köztereken – közölte lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal. A részéleges kötelező maszkviselést pénteken rendelte el a megyei vészhelyzeti bizottság. A döntést a16-os sorszámú határozatukban rögzítették.

A maszk viselés kötelező valamennyi eseményen, ahol nagyobb tömegben gyűlnek össze emberek. A helyi vészhelyzeti bizottságok döntik el minden településen, hogy milyen köztereken teszik kötelezővé a maszkviseletet. Ezt legkésőbb augusztus 10-ig, azaz hétfőig meg kell tenniük. A hatóságoknak kötelességük világosan, egyértelműen jól láthatóan megjelölniük, azokat a tereket, ahol kötelező a maszkviselet.

Azokon a forgalmas köztereken, ahol sokan járnak gyalog megfelelően jelezni fogják a maszkviselési kötelezettséget és a lakosságot erről tájékoztatják valamennyi rendelkezésükre álló kommunikációs csatornán. Egyedül az öt év alatti gyerekek számítanak kivételnek, nekik nem kell maszkot viselniük. Aki megszegi a rendelkezést bírságolására számíthat – áll a kormányhivatal közleményében.

Hirdetés

Hirdetés