A beskatulyázás ellen emeltek szót

Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sajtótájékoztatón adtak hangott nemtetszésüknek a Szabad Emberek Pártjának (POL) főbb jelöltjei Gyer­gyó­szent­mik­ló­son. Baj­kó Lász­ló gyer­gyó­szent­mik­ló­si, illetve Gálfi Árpád szé­kely­ud­var­he­lyi polgármesterjelölt és a megyei tanács élére pályázó Rákosy Botond azt nehezményezi, hogy ellenfeik román pártként emlegetik a POL-t.

Elsőként Bajkó László, a POL gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltje mondta el, hogy mivel akad gondjuk.
– A politikai ellenfeleink által promováltakkal ellentétben nem vagyunk románok. Aki bemegy a gyergyószentmiklósi katolikus temetőbe, megbizonyosodhat erről, bal kéz felől a második sír a dédnagyapámé – jelentette ki a politkus.
Gálfi Árpád, Székelyudvarhely POL színeiben induló polgármesterjelöltje úgy fogalmazott, a Szabad Emberek Pártjában való indulásuk egy eszköz.
– Minden más lehetőségünk megszűnt, utolsó bástyaként tudtunk a Szabad Emberek Pártja csapataként indulni. A célunk nem változott, továbbra is a közösségünkért akarunk tenni. Elítélendő, hogy Székelyudvarhelyen, egy olyan csapatot, amelynek tagjai az elmúlt harminc esztendőben sokat tettek a városért mindenféle téren, a közösség felnéz rájuk, ezeket az embereket is beskatulyázzák, románozzák. Azzal riogatnak, hogy ha nem lesz RMDSZ-vezetés, elesünk minden forrástól. Ki szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt 4 évben is hoztunk Udvarhelyre bukaresti, brüsszeli és anyaországi forrásokat is – fejtette ki Gálfi.
Rákosy Botond József, a párt Hargita megyei tanácselnök-jelöltje arról beszélt, hogy a POL  alulról építkezik. 
– Amit helyben meg lehet oldani, abba fentről nem kell beleszólnia senkinek. Mi nem kötünk szövetségeket sem a liberális párttal, sem a szocialistákkal, mi csak a lakossággal kötünk szövetséget, ők kérhetnek számon – mondta.  

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés