Hirdetés


Ügyészségi döntés született Gyergyószentmiklóson

Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

Hatósági felügyelet alatt áll és szabadlábon védekezhet az a gyergyószentmiklósi férfi, aki a gyanú szerint bántalmazta a helyi kórház sürgősségi osztályán ügyeletet teljesítő orvost és ápolót az elmúlt héten péntek hajnalban. A férfit szerdán állították elő, az ügyészségi döntés pedig tegnap született meg.

Amint arról már korábban beszámoltunk, szerdán állította elő a rendőrség a gyanúsított férfit, akit Marosvásárhelyről hazaszállítva a rendőrségen kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

A csütörtöki ügyészségi döntés alapján a gyanúsítottat 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték – mondta el lapunk érdeklődésére Dezső Dóra Margit, a gyergyószentmiklósi ügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: a törvény értelmében a bűncselekmény súlyossága alapján – egészségügyi dolgozókkal szemben elkövetett testi sértés – hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés róható ki, így a gyanú alapján sem letartóztatást, sem házi őrizetet nem szabhatott ki az ügyészség.

A 60 napos hatósági felügyelet lejártával, amennyiben elegendő bizonyíték áll rendelkezésre, a vádirat alapján bírósági eljárás indul a gyergyószentmiklósi lakhelyű férfi ellen. 

Boncina-Székely Szidónia

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés