2022. július 2, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Hozó: nehéz csoportba kerültünk

A várakozásokkal ellentétben csak a második körben csatlakozik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa küzdelmeihez. A kék-fehérek Franciaországba utaznak, ahol többek között a Ferencvárossal is találkoznak.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) égisze alatt zajló Kontinentális Kupa sorozatban elkészültek a csoportbeosztások. Románia bajnokaként a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata is leadta nevezését, a kék-fehérek viszont a várakozásokkal ellentétben, nem az első, hanem csak a második körben csatlakoznak a sorozathoz, amelynek küzdelmeit október 14–16. között rendezik a franciaországi Angersben.
A Sportklub a házigazda francia bajnoki ezüstérmes Angers Ducs mellett a magyar bajnok Ferencváros-Telekommal is összecsap, valamint egy, az első körből érkező ellenféllel.
– Nehéz csoportba kerültünk, legalábbis nehezebbnek tűnik, mint a D csoport, igaz, az első körből érkező ellenfél várhatóan gyengébb lesz. A Ferencvárost testközelből ismerjük, az Angers pedig a francia bajnokság ezüstérmese, számos kanadai–francia kettős állampolgársággal rendelkező hokissal, és nagyon jó játékerőt képvisel – fogalmazott Hozó Levente, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője, hozzátéve, teremészetesen mindent megtesznek majd, hogy továbbjussanak a következő körbe.

Alakul a nyári program

A kék-fehérek vezetősége korábban már jelezte, nem szeretnének sok felkészülési mérkőzést játszani a bajnoki rajt előtt, hogy ne legyenek túlterheltek a játékosok. Hozó Levente lapunknak elmondta, augusztus 19-én Kézdivásárhelyen lépnek jégre az Ágyúsok ellen, majd augusztus 24–26. között Csíkkarcfalván lesz a Székely Kupa, amelyre hivatalosak. A felkészülési meccsek sorát szep-
tember elején egy Brassói Corona elleni oda-visszavágóval zárják a csíkiak.
Hozó Levente a kerettel kapcsolatban továbbra sem osztott meg konkrétumokat. „Az biztos, hogy idén is nagyon erős keretünk lesz, és akárcsak a korábbi években, mindent meg szeretnénk nyerni. A tavalyi keretünk egyben van, és az újonnan érkező játékosokról folyamatosan beszámolunk majd, amint aktuális lesz” – mondta Hozó.

Kontinentális Kupa, csoportbeosztás

1. kör, szeptember 23–25.: A csoport (Szófia): Tartu Valk (észt), Skautafelag Akureyrar (izlandi), KHL Sisak (horvát), NSA Szófia (bolgár); B csoport (Isztambul): FC Barcelona (spanyol), Hockey Punku Vilnius (litván), Buz Adam Isztambul (török), Liège Bulldogs (belga).
2. kör, október 23–25.: C csoport (Angers): Angers Ducs (francia), Ferencváros-Telekom, Csíkszeredai Sportklub, az A csoport győztese; D csoport (Asiago): Asiago Hockey (olasz), Acroni Jesenice (szlovén), Újvidéki Vojvodina (szerb), a B csoport győztese.
3. kör, november 18-20.: E csoport (Cardiff): Saryarka Karaganda (kazah), Cardiff Devils (brit), Zemagle Jelgava (lett), a C csoport győztese; F csoport (Nyitra): Unia Oswiecim (lengyel), HK Nyitra (szlovák), Szokol Kijev (ukrán), a D csoport győztese.
Döntő: 2023. január 13–15.

Darvas Attila

Előző cikkNehéz döntések
Következő cikkJégen a GYHK

TOVÁBBI CIKKEK:

Csodálatos olyan ősök fiának lenni, akik az életüket áldozták a magyar hazáért

Az 1 115 évvel ezelőtti dicsőséges pozsonyi csatára emlékeztek pénteken Csíkcsomortánban. A Kárpátok őre emlékműnél a megemlékezés szavai után a Csomortányért Egyesület és Csíkpálfalva...

Kapcsolódás a világhoz, ló hátáról

Lovasterápiával segítettek tíz eltérő fejlődésű gyermeknek a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban, hogy javuljon a kommunikációs és szociális képességük. Az ötnapos lovasterápiás foglalkozást...

Útlezárások az Ezer Székely Leány Napján

Mégis lesz lovas felvonulás szombaton, az Ezer Székely Leány Napján, ugyanis Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának sikerült ideiglenes megoldást találnia, így szombat délelőtt 8.45 és 11...

Legfrissebb