Honismereti tábor

Táborozóink a Nyerges-tetőn Fotó: Csikós Klára

[dropcap]É[/dropcap]lményekben gazdag hetet zárt az a 24 gyermek és mi, őket körülvevő felnőttek, akik részt vettünk a Németh Géza Egyesület által szervezett és Hargita Megye Önkormányzatának támogatásával létrejött Honismereti táborban. Magyardécséből és Marosvásárhelyről érkeztek gyermekek, és hozzájuk csatlakoztak a csíkszeredaiak.
Az öt nap alatt kirándultunk – meglátogattuk Kézdivásárhelyt, Gelencét, Csernátont, Tusnád­fürdőt, kipróbáltuk a torjai büdösbarlangot és a Szent Anna-tó vizét, no meg természetesen Csíkszeredát és Csíksomlyót is megmutattuk a vendégeknek.
Közben volt énektanulás, gyermekjátékok, kézműves-foglalkozás és egyik este tábortűz is. Minden programról, a gyermekek ellátásáról az egyesület tagjai gondoskodtak.
Pénteken a táborzáró ünnepségen a gyermekek verses-zenés műsort adtak, emléklapot és egy szép könyvet kapott minden résztvevő, majd szeretetvendégséggel ért véget az együttlét. Ez a szó, hogy szeretetvendégség, ezúttal nagyon találó volt. Az egyesület tagjai minden szeretetüket belepakolták azokba a tálakba, amit hoztak és az asztalra tettek.
A sok pozitív visszajelzés, a gyermekek hálája feledteti a fáradságot, erőt és biztatást ad a folytatáshoz. Tehát találkozunk 2016-ban a Honismereti táborban!

Csikós Klára,Csíkszereda

Táborozóink a Nyerges-tetőn Fotó: Csikós Klára
Táborozóink a Nyerges-tetőn Fotó: Csikós Klára