2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hokisokat és focisokat nevelnének

Lányokat toboroz a Gyergyó­szent­miklósi Jövő FC, minden korosztályból várják azokat, akiket vonz a labdarúgás és szívesen kipróbálnák. A megyeszékhelyen az ISK Csíkszereda pedig jégkorongozni akaró gyerekeket vár, lányokat és fiúkat egyaránt.

 

Két városban, két klub két különböző sportágban hirdetett toborzót: Gyergyószentmiklóson focisokat, Csíkszeredában hokisokat nevelnének. Régi tervét váltotta valóra a Jövő FC szeptember elején, a gyergyószentmiklósi klubnál külön foglalkozhatnak most már a lányokkal is, akik számára külön edzéstervet állítottak össze.

– Tudva azt, hogy a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, most már nemcsak a férfiak, hanem a nők között is, ezért úgy gondoltuk, itt az ideje a lányoknak is lehetőséget biztosítani a focizásra – mondta Puskás István, a Jövő FC elnöke. Az utóbbi hónapokban női edzővel bővült a klub stábja, ezt kihasználva hirdették a lányok toborzását. Húsz kisebb-nagyobb lány jár most az edzésekre, egy korosztály sincs, amelyből csapat alakulhatna, így együtt edzenek. A lányok edzője kihívásnak tekinti, hogy minden korosztály számára megfelelő edzéstervet dolgozzon ki, hiszen 2006 és 2015 közötti korosztállyal dolgozik egyszerre. – Teret kell adjunk a lányoknak is, igyekszem úgy összeállítani az edzéstervet, hogy a kicsiknek és nagyobbaknak is érdekes és teljesíthető legyen – mondta Ferenczi Emília, a lányok edzője. Hozzátette, a klubnál egyrészt jó lehetőséget kínálnak sportolóik számára, hogy meglegyen az egészséges életvitelhez szükséges mozgásmennyiség, másrészt új ismeretségek kötődnek, együtt dolgozhatnak más korosztályokkal, ez bizony jó lehetőség számukra, tette hozzá az edző.

A lányoknak minden csütörtökön és pénteken tartanak edzést délután 16 órától. Aki csatlakozni szeretne, ekkor jelentkezhet a labdarúgópályán.

Nehéz toborozni

Az ISK Csíkszereda edző-tanárai a tanévkezdést követően óvodákat, iskolákat látogattak meg, és többnyire így toboroztak gyerekeket minden sportágban. Idén viszont a koronavírus-járvány miatt hozott egészségügyi intézkedések következtében nem mehetnek be a tanintézményekbe. – Jóval nehezebb a dolgunk, mint az előző években. Nem kapunk lehetőséget, hogy bejárjunk tanintézményekbe, így arra sincs lehetőségünk, hogy ismertessük a gyerekekkel a sportágat – nyilatkozta lapunknak Koncsag Kinga, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia edzője, aki az ISK Csíkszeredának toboroz csapatot.

Jégkorongozni azokat a fiúkat és lányokat várják, akik 2013-ban vagy utána születtek. – Célunk az egészséges életmód, a sportolás, ezen belül pedig a jégkorong megszerettetése a gyerekekkel. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve a jégkorong alapjain túl sok játékos és ügyességfejlesztő gyakorlattal, játékkal ismerkedhettek meg azok, akik jelentkeznek – tette hozzá Koncsag Kinga. A kishokisok idén már kispályás tornákon küzdhetnek csapatukban. – A jégkorong elsajátítása mellett a gyerekek remek csapatépítőkön vehetnek részt, ugyanakkor egy nagyszerű baráti közösség tagjává válhatnak – mondta a SZJA edzője. A kishokisoknak hetente három alkalommal tartanak jégedzést képzett edzők irányítása alatt.

A jégkorongra jelentkezni a 0747–115707 és a 0722–595977-es telefonszámokon, valamint a facebook.com/iskhokisuli közösségi oldalon lehet.

Barabás-Pál Hajnalka

Kopacz Gyula


Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb