Hogy a praxis jobban menjen!

Illusztráció

Egészségügyi szakemberek számára szervez vállalkozásfejlesztő képzést a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház és a Vitality Klinika, a Hargita Megyei Orvosi Kamarával és az Egészségbiztosítási Pénztárral partnerségben. A workshopra olyan szakembereket várnak, akik szeretnék elsajátítani a vállalkozói szemléletet, és kíváncsiak, mire van szükségük egy cég beindításához és működtetéséhez.

A kétnapos képzés holnap kezdődik, a célja hozzájárulni az egészségügyi diplomások vállalkozói szemléletének kialakulásához. A szervezők a felkért szakértők által igyekeznek átadni a szükséges tudás- és információanyagot annak érdekében, hogy a térség magánpraxisai ne csak egészségügyi, hanem piaci szempontok szerint is hatékonyan és sikeresen működjenek. A cél az, hogy a magánpraxist működtető orvosok ne „csak” jó szakemberek legyenek, hanem erről kifele is kommunikálni tudjanak, és a megfelelő információkat hatékonyan juttassák el (leendő) pácienseikhez.

A kezdeményezők úgy látják: az egészségügyi ágazat előtt álló kihívások miatt egyre fontosabb, hogy a magánpraxisok működtetése során a megalapozott üzleti elvek és a vállalkozói gondolkodásmód nagyobb szerepet kapjon. A vállalkozói szemlélet elfogadása ugyanis nem azt jelenti, hogy az orvosi praxist úgy kell működtetni, mint egy korai fázisban lévő startupot. A hangsúly inkább azon van, hogy azonosítsák azokat a lehetőségeket, ahol a vállalkozói gondolkodásmód felhasználható a folyamatok javítására, hogy a betegellátás rugalmasabban és innovatívabban működjön.

A képzéssorozat meghívott előadói többek között egészségügyi, kommunikációs és marketingszakemberek, de szó lesz pályázatokról és a téma jogi vonatkozásairól is. A programot az érdeklődők megtalálják a Harghita Business Center honlapján, ugyanott lehet jelentkezni is a képzésre.

HN információ

: an accessible web community