Hiánypótló munkálatok

Fotó: Polgármesteri hivatal/fb

Jelentős méretű munkába fogott a polgármesteri hivatal: ahol csak lehet, alaposan kitakarítják a városon átfolyó Varga patak medrét, és ahol szükséges, megerősítik a támfalat is. A következő felvonás már a Bethlen lakótelepen zajlik, ahol a negyed szélén áthaladó vízelvezető árkot teszik rendbe.

A lakók azt mondják, hogy húsz éve nem volt példa rá, hogy ilyen alaposan rendbe tegyék a Varga patak medrét és környékét. A munkálatokat júniusban kezdték el, a Rózsa utcában az Iskola utcai hídig már nagyjából be is fejezték: kipucolták a növényzettől a patakmedret, elhordták a felgyűlt iszapot és szemetet, beton támfalat öntöttek ott, ahol szükségesnek látszott – tudtuk meg a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivőjétől. Zörgő Noémi elmondta, hogy eddig körülbelül egy kilométer hosszúságban tették rendbe a patakmedret.
Az említett híd után már nehézkesebb a munka, mert a patak nagyon be van építve, van, ahol be is födték, így a munkagépekkel nem tudják megközelíteni a partját. Ezért nyitották meg a Tompa László utca 13. szám alatti ingatlan udvarát, mert így a járművek meg tudják közelíteni a vízfolyást, és a városháza mögötti részt is kitakaríthatják. Az ingatlan a város tulajdonában van, 2019-ben egy majdani gyalogátkelőhely kialakítása céljából vásárolták meg, amely a Székelytámadt-vár körüli utcákat kötné össze a város főterével.
A Varga patak szombatfalvi városrész felé tartó szakaszán a vízügyi hatóság végzett mederrehabilitációt, így a jelenlegi munka befejezése után, ami ma esedékes, elmondható, hogy a medre rendben van. Tavaly egyébként az Árpád patakot takarították ki – közölte Zörgő Noémi.
A kivitelező jövő héten a Bethlen lakótelep szélén, a Lakatosok utca közelében lévő betonároknál dolgozik majd, a munkálatok költsége pedig 85 ezer lejre rúg.

Asztalos Ágnes

 

: an accessible web community