Hetvenezer résztvevőt várnak Kolozsvárra az Untold fesztiválra

Fotó: UNTOLD/Facebook

Több mint száz országból napi hetvenezer résztvevőt várnak a szervezők Kolozsvárra a csütörtöktől vasárnapig tartó Untold fesztiválra.

A Kolozsvár belvárosában kezdődő könnyűzenei fesztivált az év legjelentősebb európai zenei rendezvényének tekintik a szervezők. Amint Edy Chereji, a szervezőcsapat kommunikációs vezetője a Digi24 hírtelevíziónak szerdán elmondta: a koronavírus-járvány miatt Európa több jelentős fesztiválját nem szervezték meg 2021-ben, így a kolozsvári fesztivál gyűjti össze a legnevesebb előadókat.

Az Untoldon fellépő mintegy kétszáz előadó és együttes között lesz David Guetta, Martin Garris, Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script és Steve Aoki. A szervezők szerint a fesztivál kisebb színpadjain minden zenei stílus kedvelői megtalálják az ízlésüknek megfelelő zenét.

A fesztiválra azok léphetnek be, akik az egységes európai védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A résztvevők más-más színű karszalagot kapnak aszerint, hogy be vannak-e oltva, vagy átestek a betegségen. A fesztivál honlapján ugyanakkor azoknak a laboratóriumoknak a listáját is közölték, amelyekben elvégezhető a koronavírus-teszt, és az ott kapott negatív eredmény szintén lehetővé teszi a részvételt.

A kommunikációs vezető azt is hozzátette: a résztvevőknek a belépéskor kötelező maszkot viselniük, és gyakran figyelmeztetni fogják a fesztiválozókat a maszkviselési kötelezettségre, de végül is mindenkinek a saját felelőssége lesz, hogy eltakarja-e a száját és az orrát a koncertek alatt.

A fesztivál idején több mint 1600 rendőr, csendőr, tűzoltó és biztonsági őr vigyáz a résztvevők biztonságára. A rendőrség nulla toleranciát ígért a kábítószer-fogyasztással és -forgalmazással szemben.

MTI