2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Helytálltak a csíki lányok

Már azzal bravúrt hajtott végre a VSK Csíkszereda ifi II-es lány kézilabdacsapata, hogy csoportjából továbblépve ott van az országos elődöntő tornán. Itt is sikerült derekasan helytállniuk a csíki lányoknak, akik Fogarason léptek pályára.

Fogarason rendezték meg április 2–4. között az ifi II-es (2004–2005-ben születettek) országos lánykézilabda-bajnokság elődöntőjének első tornája. „A szakszövetség idén sem hazudtolta meg magát, akárcsak az előző években, ezúttal is hidegen hagyta a kereszténység legnagyobb ünnepe.” – írják a csíkszeredai csapat közösségi oldalán.
A bajnokság első körében egy nagyon nehéz csoportból sikerült kiharcolni a továbbjutást a VSK lánycsapatának a román korosztályos válogatottat felvonultató sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC, valamint a brassói olimpiai központ növendékeire épülő Brassói Corona mellett. A másik csoportból a Temesvári Citu, a Fogarasi VSK, valamint a Herkulesfürdői SK jutott be az elődöntőbe. A csapatok az egymás elleni mérkőzések eredményeit hozták a csoportokból, így a brassói, illetve szentgyörgyi csapattal már nem kellett megmérkőzni a lányoknak.
A csíkiak az első meccsen rögtön a másik csoportot maximális ponttal nyerő Temesváriakkal kellett felvegyék a harcot. A lányok bátran és hatékonyan játszva, mindkét félidőben megcibálták az „oroszlán bajszát”, az első játékrész 25. percében 12–11-re, míg a második félidő közepén 12–9 sikerült vezetni – a szabályok értelmében szünetben lenullázzák az eredményt, minden megnyert félidőért bónuszpont jár. Végül a második játékrészt az utolsó másodpercben döntetlenre tudták menteni, és az idei kiírásban elsőként pontot rabolni a temesváriaktól.
Második nap a herkulesfürdői csapat elleni meccset sikerült maximális pontszámmal hozni, mindkét játékrészt két góllal nyerték meg. Az utolsó nap a hazai pályán játszó fogarasi csapat ellen a nagyszerű első játékrészt nyolc góllal sikerült behúzni, a másodikban viszont a feljavuló hazai védekezés mellé párosult a lányok sok technikai hibája, de ennek ellenére óriási küzdelemben sikerült egy góllal hozni ezt a félidőt is, és maximális pontszámmal nyerni a meccset.
A VSK edzőire – Erőss Levente, Léstyán István, Szabó Előd Zsolt – mától újabb próba vár, hiszen az ifi II-esekkel juthatnak az elődöntőbe, miután az első csoportkör minden meccsét megnyerték.
A VSK eredményeik: Temesvári Citu – VSK Csíkszereda 32–30 (15–13, 17–17), VSK Csíkszereda – Herkulesfürdői SK 27–23 (14–12, 13–11), VSK Csíkszereda – Fogarasi VSK 30–21 (16–8, 14–13).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb