Helyreállt a vízhőmérsékleti érték

Vízzel már tele, hamarosan emberekkel is. Egy hónapos szünet után kinyitott az uszoda

Bár a nyitás napján a kisebbik medencében a megszokottnál hidegebb volt a víz, tegnap a Csíki Csobbanóban mindkét medence vízhőmérséklete visszaállt a standard értékre – tudtuk meg Bíró Lászlótól, a Csíki Fürdők Kft. igazgatójától. A nyári karbantartási munkálatokat követően hétfőtől folyamatosan látogatható a csíkszeredai fedett uszoda.

Vízzel már tele, hamarosan emberekkel is. Egy hónapos szünet után kinyitott az uszoda
Vízzel már tele, hamarosan emberekkel is. Egy hónapos szünet után kinyitott az uszoda

[dropcap]V[/dropcap]ízszivárgás miatt a tervezettnél később tudták feltölteni a medencéket a Csíki Csobbanóban, ezért hétfőn a gyermekmedencében a megszokott 30 Celsius-fok helyett 27 Celsius-fokos volt a víz.
– A probléma egy nap alatt megoldódott, tegnap már visszaállt a standard érték, és így vártuk a vendégeket: a kicsi medencében állandó a 30 Celsius-fok, a nagyobb, 2,3 méter mélységű és 33 x 25 méteres medencében pedig a 28 Celsius-fok – tájékoztatott Bíró László.
A Csíki Fürdők Kft. igazgatója megjegyezte, az első napokban még érződött, hogy négy hétig nem tartott nyitva az uszoda, az év közben megszokott forgalomnak felére csökkent a látogatók száma, Bíró szerint azonban szeptember 14-től az elemi osztályos tanulók úszásoktatás-programjával újra zsúfolttá válnak a medencék.
– Maradt még egy-két garanciális munka, például az ajtók megjavítása, amit a kivitelező el kell végezzen. Ezek a javítások azonban nem az uszodai térben vannak, így év közben bármikor elvégezhetők, anélkül, hogy zavarnák a látogatókat – tette hozzá Bíró.

Pál Bíborka

: an accessible web community