2021. április 21, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hazai pályán vesztett rangadót az FK Csíkszereda

Száznegyvenegy nap, zsinórban nyolc pontszerzős mérkőzés után kapott ki az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga alapszakaszában, a tegnapi rangadót a Dunărea Călărași nyerte. Valentin Suciu tanítványai ugyan irányításuk alatt tartották a meccset, ám helyzeteiket nem tudták kihasználni, míg a vendégek az egyetlen lehetőségüket gólra váltva vittek el három értékes pontot Csíkszeredából. Az FK számára még mindig elérhető a felsőházi rájátszás.

Az FK Csíkszereda remek sorozatának pontot tett a végére tegnap délben a Dunărea Călărași, amely a labdarúgó 2. Liga alapszakaszának 19. fordulójában legyőzte Valentin Suciu tanítványait. A találkozót hiába uralta a hazai gárda, a vendégek egyetlen nagy lehetőségüket gólra váltva nyerték a rangadót és állították meg a száznegyvenegy napja tartó csíki pontszerző sorozatot. Az FK Csíkszereda a pontvadászat kilencedik fordulójában Bukarestben 2–1-es vereséget szenvedett a Metaloglobus csapatától, azóta zsinórban kilenc meccsen szerzett pontot a csapat – igazából tízen, de a Turris-Oltul téli visszalépését követően a Turnu Măgureleben elért döntetlent törölte a szakszövetség –, ezt a sorozatot törte most meg a Duna parti gárda és vitt el értékes három pontot az Olt partjáról.

Kimaradt minden
A csíkszeredai stadion nyugati oldalánál található kerítés mögül mintegy kétszáz piros-fekete szurkoló biztatta az FK játékosait, a Székely Légió drukkolása pedig jól hatott Valentin Suciu tanítványainak játékára. Mészáros már a 6. percben előnyhöz juttathatta volna a hazaiakat, ám helyzete kimaradt, ahogyan Schieb, Bauza, Kelemen, Palmeș lövése sem volt pontos. Az első vendéghelyzetre a 39. percig kellett várni, de az sem okozott nagy riadalmat a csíki kapu előtt.
A második játékrészben is aktívabb volt az FK, főleg miután a szünetben a Schiebet váltó Jebari révén gyorsabbá váltak a csíki támadások. Az 52. percben egy félpályánál elvesztett labdával iramodtak meg a vendégek, Alami remekül passzolt Cristoceához, aki betört a csíki büntetőterületre, majd remekül passzolt Kandához, akinek formaság volt a játékszert Ribánszki kapujába juttatnia. A vendégtalálatot követően rengeteg támadást vezetett az FK, de a rengeteg helyzet közül egyet sem sikerült gólra váltani. A 88. percben Jebari lövését ugyan kivédte a vendégek kapusa, a kipattanóból pedig Bor gólt ért el, ám a játékvezető – jogosan – les miatt érvénytelenítette a találatot.
A csíkiak hiába birtokolták többet a labdát, hiába volt sok helyzetük, a Dunărea focisai egyetlen lehetőségüket gólra váltva nyerték meg az összecsapást. A felsőházi rájátszásba jutás nincs még veszve csíki szempontból, de az utolsó két meccsen Valentin Suciu tanítványai legkevesebb négy pontot kell szerezzenek ahhoz, hogy elérjék céljukat, de ehhez kellene az is, hogy ellenlábasaik közül néhányan pontokat hullassanak a hátralévő fordulókban.

Tíz gól Medgyesnek
A lehető legjobb ütemben kezdte el a tavaszi idényt az FK Csíkszereda két Elit ligás csapata, amely a Medgyesi Gaz Metan U19-es és U17-es csapatát fogadta. A nagyobbak rangadót nyertek, az U17-es csapat pedig megőrizte második helyét a tabellán.
Demény Norbert és Zöld Péter tanítványai már az első félidőben megnyugtató előnyre tettek szert a szombat déli találkozón, a szünetig háromszor voltak eredményesek a csíki U19-es focisok. A második félidőben még két hazai gól született, az 5–0-s végeredmény pedig azt is jelentette, hogy az FK Csíkszereda megtartotta a korosztályos bajnokság Nyugati csoportjában nem csupán az első helyét, hanem nyolcpontos előnyét is közvetlen üldözőjével szemben, amely már nem a Gaz Metan, hanem a Kolozsvári CFR.
Két órával a nagyobbak meccse után újabb 5–0-s csíki siker született a medgyesiek ellen, ezúttal viszont az U17-es korosztályos csapatok összecsapásán. Bajkó Barna és Bokor Zoltán tanítványai ugyan a szünetig csak egyszer találtak be a Gaz Metan kapujába, ám a második félidőben már négyszer zörrent a vendégek hálója. Az FK Csíkszereda továbbra is őrzi második helyét a tabellán a két bánsági csapat, az Aradi UTA és a Temesvári ASU Politehnica közé ékelődve, három ponttal lemaradva az éllovastól és három pont előnnyel üldözőjéhez képest.

Az FK Csíkszereda ifjúsági csapatai tíz gólt lőttek a Medgyesi Gaz Metan gárdáinak az Elit Ligában FOTÓ: LÁSZLÓ F. CSABA

Pontot veszítettek
Elkezdte a tavaszi idényt a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában a Székelyudvarhelyi FC, amely a feljutásra pályázó Brassói SR Municipal csapatát fogadta pénteken délután. Az első félidőben remekül játszott az SZFC, ám a barcaságiak jól védekeztek, ennek ellenére János kétszer is nagyon jó helyzetből nem tudta bevenni a vendégek kapuját, akik gyakorlatilag nem is okoztak riadalmat az SZFC kapuja előtt a szünetig. A második félidőben a hazai fölény góllá érett, az 57. percben Simó beadásából Hodgyai szerezte meg a hazaiak vezető találatát, aki három perc múlva meg is duplázta az SZFC előnyét. Noha továbbra is a székelyudvarhelyiek irányították a játékot, a 70. percben egy szögletet követően Elek szépített, ezt követően Szőcs előtt adódott lehetőség, hogy visszaállítsa a kétgólos előnyt, ám a barcasági kapus védeni tudott. A hajrában a brassóiak jobban kitámadtak, a 84. percben a hazaiak hálóőre egy beadásnál hibázott, Elek pedig könnyedén szerezte meg második gólját, beállítva ezzel a 2–2-es végeredményt.

2. Liga
A 19. forduló eredményei: Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti 0–0, Kolozsvári Uni-
versitatea – U Craiova 1948 1–0, Bukaresti Metaloglobus – VSK Gloria Buzău 5–1, Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Temesvári ASU Politehnica 1–1, Konstancai Farul – Lénárdfalva 3–2, Resicabányai MSC – VSK Slatina 1–1, Temesvári Ripensia – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0–2, FK Csíkszereda – Dunărea Călăraşi 0–1, Unirea Slobozia – Bukaresti Rapid 2–1.
A Bákói Aerostar és a CS Mioveni szabadnapos volt.

3. Liga, 5. csoport
11. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Brassói SR Municipal 2–2, Sepsiszentgyörgyi OSK II. – Kézdivásárhelyi KSE 6–0, CSO Plopeni – Astra II. Giurgiu 1–0, Brassói VSK Corona – CS Blejoi 3–0, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Brassói Kids Tâmpa 2–0.

Elit Liga
U19, Nyugati csoport, 11. forduló: FK Csíkszereda – Medgyesi Gaz Metan 5–0 (3–0) /Barabás, Botorok, Finna, Gergely, Vereguț/. Az élmezőny: 1. FK Csíkszereda 30 pont, 2. Kolozsvári CFR 22 p 3. Gaz Metan 20 p.
U17: Nyugati csoport, 11. forduló: FK Csíkszereda – Medgyesi Gaz Metan 5–0 (1–0)
/Sebestyén 2, Csáki, Dobrean, Musca/. Az élmezőny: 1. UTA 30 p., 2. FK Csíkszereda 27 p., 3. Temesvári ASU Politehnica 24 p.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

 „…vadat és halat, s mi jó falat…”

Tudták, hogy a pávafélék nagyrésze Ázsiában őshonos? Van belőlük kék, és zöld és gyöngyös is: színeik elképesztően gyönyörűek. De van Páva Székelyudvarhelyen is, ami...

Videó – Hargita magazin 2021. április 20.

Mai műsorunk fő témája a Visit Hargita és Visit Maros által felállított közös turisztikai standja a parajdi sóbányában, de szó lesz a Hargita Megye...

Fejlesztések, a közösségi élet erősítése: elfogadták Csíkszereda költségvetését

Csíkszereda önkormányzati testülete fejlesztésekre, beruházásokra és a közösségi életet erősítő programokra összpontosító idei, összesen 241,71 millió lejre rúgó költségvetését fogadták el kedden. Az ülés...

Legfrissebb