2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hátrányban a Sportklub

Hiába játszott két harmadon keresztül jobban a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros-Telekom elleni jégkorong Erste Liga elődöntő első mérkőzésén, a győzelmet épp ekkor alapozta meg a hazai alakulat. Kikapott a Brassó is.

Brassóban és Budapesten kezdődtek el a jégkorong Erste Liga elődöntő párharcok, amely során a Brassói Corona a Debreceni DEAC-ot, míg a Ferencváros-Telekom a Csíkszeredai Sportklubot fogadta.
Brassóban mondhatni nem született meglepetés, a Brassói Corona nem tudott meccsben lenni a Debreceni DEAC ellen, akik a szokásos remek helyzetkihasználással és kapusteljesítménnyel megalapozták 4–1-es győzelmüket.
Budapesten a Tüskecsarnokban az elmúlt idény társbajnokai csaptak össze. A mérkőzést egyértelműen a Csíkszeredai Sportklub kezdte sokkal aktívabban. A kék-fehérek sorban dolgozták ki a helyzeteket Arany kapuja előtt, de a zöld-fehérek hálóőre remekelt. Így hiába minden próbálkozás, maradt a 0–0 egészen a 11. percig. Ekkor egy vendég védelmi rövidzárlatot remekül használtak ki a hazaiak, és sakk-mattra játszott akció végén Hajós talált be az addig munkanélküli Adorján hálójába. Alig másfél perc múlva kettő volt közte. Ugyancsak egy sakk-mattra játszott akció végén ezúttal Somogyi lőtt gólt. A Sportklub azonnal válaszolhatott volna, de minden kimaradt Arany kapuja előtt, még a szóló lehetősége is.
A második harmadra sem változott sokat a játék képe. A Sportklub irányított, ment a gólszerzés felé, de a Ferencváros pragmatikus játékot mutatott. Semmi kockázatost nem vállaltak. Kivártak és kontrákra játszottak. A 34. percben egy egyéni megvillanás kellett a szépítéshez. Fodor Csanád rázta le magáról Hegyit, majd a kapu elé kerülve Arany mellett is ellőtte. Azonnal jöhetett volna az újabb gól, de Taratuhin ütőjéről Versteeg a gólvonalon vette el a pakkot. Hiába a videózás, ott is úgy látszott.
A zárófelvonás elején nem tudott ellenfelének ugrani a Sportklub, és a 47. percben egy újabb védekezési hibából Somogyi duplázott. Innen pedig már nem volt visszaút, és a zöld-fehérek további két gólt szerezvén magabiztosnak mondható győzelmet arattak.

Erste Liga, elődöntő, 1. mérkőzés
Brassói Corona – Debreceni DEAC 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
Gólszerzők: Valchar (44.), illetve Berta (12.), Dalecky (18., 50.), Turcotte (41.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a DEAC javára.
Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Hajós (11., 53.), Somogyi (13., 47.), Nagy G. (59.), illetve Fodor (34.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára.

A további műsor:
2. mérkőzés, ma: Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19.00).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Több mint 5,3 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,3 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz. Nagy-Britannia...

Már csak a belsőépítészeti munka van hátra a borszéki wellnessben

Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira. Erről az előrelépésről a helyszínen tájékoztatott élő bejelentkezésben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának...

Legfrissebb